Unošenje pogrešnog datuma isteka kreditne kartice

Ovo možda ne zvuči jako ozbiljno, ali ukoliko niste pravilno unijeli pomenuti datum, transakcija neće biti uspješno završena i postoji rizik da izgubite rezervaciju. Vaša mjesta će se ponovo naći u prodaji i vrlo lako ih može kupiti neko drugi. Dva puta provjerite sve informacije prije nego što kliknete na finalnu potvrdu kupovine.

Bukiranje pogrešnog grada

Zvuči gotovo nevjerovatno, ali bilo je putnika koji su, kada su stigli na krajnju destinaciju, shvatili da su u pogrešnom gradu. Kada kupujete avio karte nemojte samo paziti na ime grada već obratite posebnu pažnju i na zemlju. Ili vam se može desiti da završite u Sidneju u Kanadi umjesto u Australiji!

Kašnjenje sa kupovinom

Većina putnika ne shvata da što duže čekaju sa kupovinom avio karte, veća je vjerovatnoća da će cijena rasti. Aviokompanije prodaju mjesta u blokovima i prvo se puštaju najjeftinija mjesta. Što se više bliži datum polaska, karta će vas više koštati.

Ignorisanje opštih uslova

Opšti uslovi mogu biti dugački i iskreno dosadni ali „sitna slova“ mogu da sadrže veoma važne detalje, uključujući nadoknadu u slučaju otkazivanja, nadoknadu za prtljag i pravila u slučaju propuštanja leta. Obavezno odvojite malo vremena da sve pročitate.

Izbjegavanje putnog zdravstvenog osiguranja

Iako vam se može činiti kao dodatni trošak na već skupo putovanje, putno zdravstveno osiguranje je stvar koju nikako ne treba da izostavite jer vam ono može uštediti hiljade evra ukoliko se razbolite ili povrijedite dok se nalazite van zemlje.

 

Preuzeto sa travelmagazine.rs