Ako volite da putujete i ako se pritom bavite fotografijom, onda će vas ove lokacije oduševiti. Ovo su mjesta sa najlepšim pogledom na svijetu u kojima ćete zaista uživati. Pogled na horizont i okolnu prirodu navešće vas da bolje doživite vašu planetu i da u većoj meri počnete da je cijenite.

Ova mjesta su nevjerovatno lijepa, ali i nevjerovatno važna, jer nas svakodnevno podsjećaju šta možemo da izgubimo ako ne zaštitimo našu planetu.

#1 Most iznad Dahštajn glečera, Austrija

Iznad ovog glečera se nalazi jedan od najviših mostova na svijetu. Pogled koji se sa njega pruža će vas zaista ostaviti bez teksta.

#2 Spoj Namib pustinje i Atlanstkog okeana

U Južnoj Africi možete pronaći najspektakularnije i najviše pješčane dine na svijetu. One se međutim, rasipaju kada dodirnu Atlanstki okean što zaista stvara nevjerovatan prizor.

#3 Skaj ostrvo, Škotska

Škotska je zemlja koja prosto oduševljava svojom prirodom. Zelena brda i planine oduvjek su činili savršenu lokaciju za bajke i magična stvorenja. Ostrvo Skaj je zaista magično mjesto na kojem će se svi vaši snovi ostvariti.

#4 Dvanaest Apostola, Australija

Ovi prirodni kameni masivi dobili su naziv po čuvenim Apostolima i zaista izgledaju impresivno. Ovo prirodno umjetničko djelo nas kosntantno podsjeća na moć prirode koja se nalazi oko nas.

#5 Bagan, Mjanmar

U antičkom gradu Baganu, možete pronaći mnoštvo budističkih hramova. Nekada, ovdje se nalazilo preko 10.000 religijskih centara, a danas ih ima oko 2000.

#6 Vrh Viktorija, Hong Kong

Ovo je verovatno najbolje mjesto koje je vam pruža nezaboravan doživljaj ovog ogromnog grada. Sa ovog mjesta ćete napraviti najbolje fotografije svog života.

#7 Mjesečev most, Tajvan

Mjesečev most je glavna atrakcija u gradu Tajpeju. U dodiru sa vodom, stvara magični pejzaž koji prosto morate fotografisati.

#8 Bijele litice Dovera, Engleska

Ove bijele litice od krede se nalaze na obali Kenta. U drevna vremena, ove litice su koristili ribari kako bi se orjentisali, a danas ovo mjesto pruža nezaboravan pogled i doživljaj.

#9 Trolov jezik, Norveška

Kamena formacija koja se nalazi visoko iznad jezera pruža vam nevjerovatan pogled i osećaj visine. Pomalo podsjeća na stijenu Ponosa iz filma „Kralj Lavova“. Do nje nije tako lako doći i ako želite da se popnete na ovo mjesto, moraćete da pješačite 12 kilometara kroz strme i uske kamene prolaze.

#10 Korkovado planina, Brazil

Ova planina u Riu će vam pružiti fantastičan pogeld na cio grad, ali i na veličanstvenu statuu Isusa Hrista.

#11 Uskršnje ostrvo, Čile

Čuvene kamene glave ukrašavaju ovo antičko mjesto koje će vam zauvijek ostati u mislima.

#12 Melisani pećina, Grčka

Grčka je zemlja nevjerovatnih prirodnih ljepota, pa nam je i jasno zbog čega su mnogobrojni bogovi živeli u ovoj zemlji. Prema grčkoj mitologiji, ova pećina je dom opasnih nimfi, koje su svojom pjesmom odvlačile mornare u smrt.

#13 Fjalabakslajd, Island

Možda ima ime koje se teško pamti, ali ovo mesto ćete zauvek zapamtiti ako ga posetite. Nevjerovatne zelene doline i visoki planiski lanci učiniće da se osjećate kao u zemlji zmajeva.

#14 Kilimadžaro, Tanzanija

Koliko je ovo popularno mesto govori i činjenica da ga svake godine posjeti oko 40.000 turista. Sa ove planine se zaista pruža najbolji pogled na svijet.

#15 Kambrian hotel, švajcarski Alpi

Ovaj hotel se nalazi u srcu prelijepih Alpa i pruža nevjerovatan provod i iskustvo. Njegova najveća snaga jeste to što će vam pružiti pogled na ovaj planiski vijenac koji nikada nećete moći da zaboravite.

Preuzeto sa luxlife.rs