Ko voli da čita i putuje, ovaj tekst je pravi, savršeni recept za uživanje. Pronašli smo knjige pune informacija i zadovoljstva.

#1 Nepodnošljiva lakoća putovanja, Dvina Meler

Na koricama ove knjige piše 100 stvari na putu koje život znače, a čitaoci su je opisali kao vodič i za ona mjesta na koja bi vas inače bilo strah otputovati. Autorka je obišla 136 zemalja svijeta i svojim rečenicama uspjela prenijeti duh, ljepotu i prepreke svake od njih, a zamalo se i udala u Srednjoafričkoj Republici.

#2 Doma je lijepo, ali svuda je najljepše, Boris Veličan

Knjiga opisuje autorov put od Zagreba do Sahare. Pored ove, Boris je napisao još dvije knjige: Odavde do Tralala i Meni je svaki dan nedjelja. A svoje avanture prenosi i na svojoj Fejsbuk stranici.

#3 Zakotrljaj me oko sveta, Snežana Radojičić

Knjiga puna obrta i avanture, a što je najvažnije – napisana po istinitim događajima koji su zadesili autorku kada se sa gotovo nepoznatim momkom upustila u saputnički život na biciklu.

#4 Miris lošeg duvana, Dušan Miklja

Autor je proveo nekoliko godina kao ratni izvještavač u Africi, posjetio je preko 80 zemalja, a njegova knjiga puna je mudrih zapažanja. Zašto knjiga nosi baš ovakav naziv, saznaćete kada se upustite u ovu avanturu od beogradskih solitera, preko afričkih palata do ulica Njujorka.

#5 Na putu svile : Kako nam je lagao Marko Polo, Jasen Boko

Knjiga donosi priču o prolasku putem kojim je išao Marko Polo, donoseći svijet iz srca Azije, zaboravljene religije i živote ljudi koji žive u tom podneblju.