Pogledajte koja su to najuzbudljivija mjesta za posjetu tokom ove godine po mišljenju najpoznatijih svjetskih travel blogera…

Rumunija

Konačno priznata od strane putnika kao skriveni dragulj Evrope, ova godina je možda posljednja u kojoj možete iskoristiti sve što Rumunija ima da ponudi, a da niste okruženi ogromnim brojem turista. Ova zemlja nudi puno toga, od zadivljujućih planina Transilvanije preko fantastično očuvanih dvoraca i srednjovjekovnih sela do bezbroj aktivnosti na otvorenom, a sigurno ćete pronaći nešto u čemu ćete uživati bez obzira na vaša ineresovanja ili stil putovanja. U Rumuniji se kriju i živopisni gradovi, fascinantna kultura, odlična hrana i još puno toga.

Kanada

Kanada ove godine proslavlja svoju 150. godišnjicu, a proslave će se organizovati tokom cijele godine. Sa nižim dolarom, besplatnim ulazom u nacionalne parkove i ljubaznim i srdačnim okruženjem, ovo je upravo mjesto gdje treba biti 2017. godine. Kanada je nova svjetska prijestonica avantura. Od safarija sa polarnim medvedima, zimskih i ljetnjih avantura u Stijenovitim planinama, do najviše plime na svijetu u zalivu Fandi i dvije različite kuture, francuske i engleske. Ova zemlja ima svjetske gradove, savršene za urbani odmor, ali se ovde mogu istraživati i neke od najudaljenijih destinacija na svijetu.

Japan

Japan je sjajan izbor za posjetu jer u ovoj zemlji već pojačavaju pripreme za Ljetne olimpijske igre 2020. godine. Nakon razarajućeg zemljotresa 2011. godine, mnogo oštećenih objekata na sjeveru je obnovljeno i ovo područje dočekuje posjetioce širom otvorenih ruku kako bi doživjeli jedinstveno kulturološko iskustvo. Kao i uvijek, Tokio ostaje vrhunska destinacija za radoznale putnike i gurmane. U ovom gradu se može naći više restorana sa tri Mišelinove zvjezdice nego u bilo kom drugom na svetu.

Grenland

Grenland postaje izuzetno zanimljiva destinacija. Ljeto na jugu zemlje može imati prilično blage temperature, iako je ljetna sezona kratka i traje od juna do avgusta. Hajking stazom Arktički krug (Arctic Circle) je savršeno putovanje za posjetioce avanturiste koji su već dosta toga obišli u životu. Ukoliko vam se posreći, ovom prilikom možete vidjeti i lokalne životinje, poput arktičkih zečeva, mošusnih goveda i irvasa. Ovo je sjajno putovanje za uživanje u prirodi.

Maroko

Zbog podsticaja turističke infrastrukture vlade Maroka i obnove spomenika, ova sjeverno-afrička zemlja je počela da privlači sve veći broj gostiju. Ovdje ćete zateći mješavinu bogate istorije sa predivnom prirodom. Drevni gradovi, dobro očuvana mjesta svjetske kulturne baštine, fantastične planine, bijele pješčane plaže i moćna pustinja Sahara su samo neke od glavnih atrakcija Maroka. Tradicije i način života ove zemlje koju nazivaju „vratima Afrike“ ka Evropi ali i „vratima Evrope“ ka Africi su autentični i izuzetno egzotični.

Preuzeto sa travelmagazine.rs