Imate dečka, brata, strica, prijatelja ili čukundjeda koji voli putovati i uskoro mu se bliži rođendan? Ili dečka/curu, te vam je godišnjica iza ugla? A ne znate šta pokloniti? Ne brinite, zato smo mi tu sa savršenim idejama i poklonima koje svaki putnik želi.

1. LifeStraw filtrirajuća boca

Ovo je jedna od onih stvari koje jednostavno morate imati ako putujete negdje gdje niste sigurni u kvalitetu i sigurnost vode. Ili jednostavno boravite puno u prirodi, te se bojite da ćete se naći bez kapi pitke vode. LifeStraw filtrirajuća boca za vodu čisti 99,9 posto parazita i bakterija koje žive u vodi. Aktivni ugljen ujedno smanjuje miris, uklanja hlor i čudan ukus. Jedna boca dovoljna je za filtriranje 1000 litara vode. Cijena 43,17 dolara odnosno oko 75KM.

2. Sklopiva putna torba

Ovo je jedan od onih poklona koje jednostavno morate pokloniti svojoj curi koja voli šopingovati. Koliko puta ste se našli u situaciji da ste tokom putovanja pretjerali s kupovinom i jednostavno nemate više mjesta u koferu za spakovati svu robu? Sklopiva putna torba idealno je rješenje za vaše probleme. Kada je sklopljena, zauzima jako malo prostora, a možete se pouzdati u njenu čvrstoću jer je izrađena od  kvalitetnog materijala. Cijena 16,99 dolara ili oko 30KM.

3. SoundMagic E10 slušalice

SoundMagic E10 slušalice

SoundMagic E10 slušalice

Imate nekoga ko ne može bez muzike i tražite mu poklon? Ove slušalice prava su stvar. Zvuk kojeg reprodukuju daje naslutiti da bi trebale stajati barem trostruko više od cijene za koju se prodaju. Bilo da gledate film tokom leta, slušate muziku ili se opuštate uz zvuk šuma valova, slušalice će proizvesti takav zvuk da nećete čuti ni najmanju smetnju iz vaše okoline. Slušalice koje pružaju dojam kao da ste na koncertu. Cijena 41,99 dolara odnosno ili oko 75KM

4. Prenosna baterija Anker Powercore

Svi mi koristimo pametne telefone, kamere i ostale prenosne uređaje, te nema ničeg goreg kada se potroši baterija u trenutku kada je najviše trebate. Mnogim putnicima to može predstavljati problem, posebno ako na mobilnom telefonu ili tabletu imaju spremljene karte. Anker PowerCore 10,000 prenosna je baterija veličine kreditne kartice, samo malo deblja i može napuniti vaš mobilni telefon tri puta s jednim punjenjem. Dolazi s ugrađenim brzim punjenjem, tako da nećete trebati čekati sate i sate kako bi se napunila. Cijena 35,99 dolara ili oko 60KM.

5. Trtl putnički jastuk 

Trtl jastuk

Trtl jastuk

Svi smo imali priliku probati  putničke jastuke na naduvavanje, s pijeskom, memorijskom pjenom i čak s heljdinim ljuskama. Ali ovakvu vrstu putničkog jastuka još niste imali priliku vidjeti. Trtl putnički jastuk super je mali, jednostavan za pakovanje i drži vaš vrat u udobnom i ergonomskom položaju za spavanje. Djeluje poput meke, udobne ogrlice za vrat. Cijena 29,99 dolara odnosno 50KM.

6. ENO Travel viseća mreža

Je li vam se ikada dogodilo da ste se našli na nekom mjestu toliko umorni da ste samo razmišljali o tome kako bi bilo super rasprostrti mrežu između dva stabla i spavati? Jeste? A jeste li imali viseću mrežu sa sobom? Vašim mukama stigao je kraj jer ENO Travel Hammock zapravo je imitacija viseće mreže napravljena od laganog, ali čvrstog materijala koja, dok je sklopljena, ne zauzima mnogo prostora. Cijena 60 dolara ili 100KM.

IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr