Čekanje narednog leta na nekom aerodromu je obično neprijatno iskustvo, ali neki aerodromi imaju toliko zabavnih sadržaja da će vaše čekanje biti izuzetno prijatno. Ovi aerodromi imaju sve, od bioskopa i terena za golf do pivanic sa živom muzikom i bazena na krovu. Evo na kojim aerodromima će vam vrijeme prosto proletjeti:

Aerodrom Changi u Singapuru ima baštu sa leptirima i vodopadom na dva sprata, baštu sa preko 40 vrsta kaktusa, kao i bašte sa orhidejama i suncokretima. Na krovu aerodroma se, takođe, nalazi i bazen kao i nekoliko hotela na terminalima. Imajući sve ovo na umu nije ni čudno zašto je ovaj aerodrom redovno rangiran kao najbolji na svijetu.

Međunarodni aerodrom McCarran u Las Vegasu ima oko 1.300 slot mašina koje se nalaze na terminalima 1 i 2. U muzeju avijacije Howard W. Cannon (Terminal 1) može se vidjeti kolekcija 30 izloženih letjelica koje predstavljaju istoriju avijacije južne Nevade, a djeca se mogu zabaviti na igralištu koje, naravno, za temu ima vazduhoplovstvo.

Na aerodromu u Minhenu putnike čekaju njemačka piva u pravoj pivnici sa živom muzikom. Ukoliko ste na proputovanju tokom jula i avgusta, na ovom aerodromu možete da isprobate i svoje surfersko umijeće na najvećem vještačkom stojećem talasu na svetu.

Na atinskom aerodromu nalazi se svojevrstan mini-muzej sa arheološkim artefaktima koji datiraju još iz davnog vizantijskog doba.

Na amsterdamskom aerodromu Schiphol nalazi se posebno odjeljenje čuvenog Rajksmuzeuma (nacionalni muzej) gdje možete uživati u holandskoj muzici, književnosti i umjetnosti. Tu je i 6D bioskop gdje se možete zabaviti uz petominutnu „vožnju“ uz specijalne efekte, kao i Kiseonik bar, gdje će vam unijet kiseonik, prožet lavandom i eukaliptusom, pomoći da se opustite prije leta.

Na aerodromu Incheon u Seulu nalaze se dva bioskopa, klizalište, teren za golf i sedam bašta. U kulturnom centru u okviru aerodroma se može uživati u živoj muzici i plesnim predstavama.

Međunarodni aerodrom u Dubaiju je dom najveće duty-free radnje na svijetu koja se prostire na preko nevjerovatnih 5.000 kvadratnih metara. Možete se uputiti i u njihovu G-force teretanu, gdje se možete opustiti u bazenu ili pod nekim tušem, a tu su i masaže. Takođe, pokušajte da se relaksirate i u nekoj od zen bašti.

Na aerodromu u Cirihu mogu se iznajmiti sportski bicikli, roleri i oprema za nordijsko hodanje kako biste mogli da istražujete prostor van aerodroma dok čekate svoj naredni let.

IZVOR: www.travelmagazine.rs