Postoje mnogobrojni gradovi koji čekaju da ih otkrijete. Evo našeg pijredloga gdje možete otputovati u novoj 2017. godini.

1. Bocvana

Bocvana

Bocvana

Ukoliko volite da gledate dokumentarce o divljoj Africi, onda je Bocvana mjesto koje ćete poželjeti obavezno posjetiti. Uskoro će u delti Okavango rijeke biti otvoren luksuzan Duba Plain Camp, na ogromnom prostoru od 77.000 hektara. Lavovi, slonovi i vrste specifične za sjever Bocvane moći ćete da vidite ovdje. Otisnite se na safari brodom i doživite avanturu.

2. Tihuana, Meksiko

U najzapadnijem gradu Latinske Amerike, Tihuani uživajte u nezamislivoj kulinarskoj ponudi. Ovaj grad doživljava turistički bum izgradnjom luksuznih prebivališta. Stlizovani kafići, restorani renesansne kuhinje i hipsterski kombiji sa brzom hranom imaju nevjerovatan šarm koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

3. Kingston, Jamajka

Lokalna hrana i muzika u dvije riječi opisuju glavni grad Jamajke. Posjetite rodni kraj Huseina Bolta i saznajte zašto je ovaj grad meka pravih ljubitelja regea. Ovdje su živjele muzičke legende kao što su Bob Marli, Piter Toš ili Li Skrač Peri. Iako mnogi turisti u širokom luku zaobilaze Kingston zbog ogromnih saobraćajnih gužvi, ovaj grad ima mnogo toga da ponudi.

4. Marakeš, Maroko

Marakeš, Maroko

Marakeš, Maroko

Egzotični grad kulturnih kontrasta, to je Marakeš. Grad u podnožju planina Atlas očaraće vas mirisima i prizorima. Na ogromnim bazarima prodaju se voće, začini i tradicionalni suveniri. Posjetite muzej posvećen kulturi Berbera i obavezno pogledajte izložbu modne ikone Iv Sen Lorena koja će ove jeseni biti upriličena upravo u Marakešu. U prilici ste da vidite hiljade skica, akseosare i luksuzne materijale slavnog kreatora. Još jedna atrakcija je i vila Оasis u kojoj je boravio sam dizajner.

5. Kazahstan

Deset godina nakon što je Borat proslavio Kazahstan, ova zemlja prijeti da postane luksuzni raj. Bum hotela u glavnom gradu Kazahstana, Astanu, načinili su od ove zemlje luksuznu destinaciju usred stepe. Nestvarni šoping i trgovački centri, zgrade futurističkog dizajna, ultra moderni hoteli, napravili su za samo 14 godina čudo od ove zemlje u kojoj se “sudaraju” Evropa i Azija.

6. Osaka, Japan

Ako je Kjoto japanski duh, Tokio je njegovo srce, a za Osaku se kaže da je njegov apetit. O tome svjedoči ukupno 91 restoran sa Mišelin zvjezdicom. 28. aprila ove godine ovdje otpočinje International Festival Utage, desetodnevni festival hrane koji slavi japansku kulinarsku tradiciju. Osaka je ekstravagantna i gostoprimljiva. Kažu da su stanovnici Tokija stidljivi, dok su stanovnici Osake gostoprimljivi, ljubazni i srdačni.

Da li ste spremni za pakovanje?

IZVOR: www.luxlife.rs