Leoganger Steingebirge je austrijsko selo za koje je sigurno samo mali broj ljudi čuo. Postalo je ekstremno popularno nakon što su 2009. godine bračni par Hubert i Renata Oberlander, ovdje sagradili malo planinsko utočište kao iz bajke – Bergdorf Priesteregg,

Ukupno 16 kućica, izgrađenih od 200 godina starog drveta koje su natkrivene ručno pravljenom mješavinom ariš drveta i šundre, izgledaju rustično kako spolja tako i iznutra. Kada kročite u ovaj alpski raj shvatićete da se radi o autentičnom luksuzu. Sve odiše jednostavnim luksuzom – peći na drva, otvorene kade tik uz kamin iz kojeg pucketa vatra, ručno rađena posteljina. A za vrhunski luksuz u ponudi je Willy Bogner vila koja je dizajnirana 2013. godine u saradnji sa renomiranim lifestyle i modnim brendom Bogner.

Leoganger Steingebirge

Leoganger Steingebirge

Ova vila se prostire na nevjerovatnih 150 kvadratnih metara, ima privatan bazen, finsku saunu, parno kupatilo, dok ogromna terasa nudi i topli đakuzi za kupanje čija je temperature vode 37 stepeni celzijusa, 3D bioskopsko platno i naravno Bogner detalje. Iako je bazen napolju, predviđen je za korišćenje i zimi i ljeti jer zimska temperature vode iznosi 34 stepeni Celzijusa.

Ovdje nećete žuriti da ustanete iz kreveta, jer će vam vaši domaćini isporučiti pravac na vrata, doručak spremljen od organskih namirnica. Nakon što se okrijepite, možete krenuti u ski avanturu koja se nalazi na nekoliko stotina metara od vas u Leogang Saalbach-Hinterglemm, a tu su vam na raspolaganju mnogi zimski sportovi poput klizanja, sankanja i skijanja naravno.

Ovdje vam je u ponudi 200 fenomenalnih skijaških staza. Mada, niko vam neće zamjeriti ako više volite da ostanete uz dobru knjigu, topao čaj ili kuvano vino kraj kamina. Kad ponovo ogladnite, preporučujemo da trknete do lokala Huwi’s Alm i obavezno poručite Pinzgau knedle sa sirom.

U Bogner vili su vam na raspolaganju i dva Rotwild bicikla pa se možete otisnuti u avanturu i istraživati živopisnu okolinu. Ovdje se možete relaksirati na raznorazne načine, a naš prijedlog je šumsko kupanje. O čemu se radi? Lokalni mještani će vas u dogovoru sa vlasnicima hotela odvesti na skrivene tople izvore koji se nalaze na kraju same šume.

Uživaćete u ritualu kupanja sa esencijalnim uljima, dok oko vas priroda kao da govori. U ovakvom senzualnom iskustvu možete uživati tokom noći i tokom dana, sve u dogovoru sa vlasnicima hotela. Noćno kupanje je rijetko zadovoljstvo jer ćete uživati u pogledu na planine okruženi svijećama.

Uveče, kada zađe sunce, oslušnite pucketanje vatre iz kamina dok posmatrate zvjezdano nebo načičkano rojevima zvijezda koje su vam, čini se, na dohvat ruke. Istinska sreća je kažu u jednostavnim zadovoljstvima.

IZVOR: www.luxlife.rs