Najbrže rastući mobilni startap FlixBus stigao je u Bosnu i Hercegovinu! Time je Sarajevo postalo važna konekcija FlixBusa u BiH. Zahvaljujući regionalnim partnerima kreće i prva zelena linija Sarajevo-Dortmund, koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite kao i mogućnost povezivanja s 1.000 destinacija sa čak 22 evropske zemlje po atraktivnim cijenama.

“Od samih početaka ulaska FlixBusa u CEE regiju 2016. godine, cilja nam je bio povezati sve države regije, što znači ponuditi zelenu i pametnu mobilnost i putnicima Bosne i Hercegovine. Samo godinu dana kasnije, to smo i uspjeli. Uključenjem BiH u zelenu mrežu linija, otvorili smo pristup prema ovoj državi iz 22 evropske zemlje, ali i omogućili lokalnom stanovništvu da putuje gdje želi i to po vrlo atraktivnim cijenama” – izjavio je Darko Jus, direktor FlixBusa CEE.

Flixbus putnicima širom Evrope od 2013. godine nudi putovanje autobusom po uzoru na niskobudžetne aviokompanije. Karte je moguće kupiti putem interneta i što se ranije kupe, cijena je niža.

Prva zelena međunarodna FlixBus linija kreće 15. juna s polaskom u 10h iz Sarajeva te povezuje direktno 7 destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) s 14 destinacija u Njemačkoj. Kroz glavna velika čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Sarajevom, poput Minhena, Frankfurta ili Štutgarta, stanovnicima BiH uz interkonekcije dostupno je više od 1.000 destinacija.

Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem veb stranice www.FlixBus.hr u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa.

“FlixBus putnici profitiraće od mnogobrojnih pogodnosti, prije svega od prioriteta kao što su sigurnost i udobnost. FlixBus u svakom autobusu osigurava više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, besplatan prtljag, te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate”

Karte je moguće kupiti već po cijeni od 2 KM!

Izvor: www.riopricesaputovanja.com