Ostrvo Kaldi se nalazi na samom jugu Velike Britanije. Poznato po tome što na njemu nije zabilježen zločin pa čak ni saobraćajni prekršaj u posljednjih 40 godina. Tako je bilo sve do prošle nedjelje kada je višegodišnji mir narušio jedan otac koji je želio da disciplinuje svog sina, prenosi britanski Telegraf.

Sin (7) je bio neposlušan u lokalnoj prodavnici čokolade pa ga je otac zaustavio, izvikao se na njega, uhvatio ga za potiljak i udario dlanom. Sud je presudio da se radi o zlostavljanju djeteta. Otac je rekao policiji da je sin bio nestašan i objasnio da mu je mališan hiperaktivan i da ima poremećaj autističnog spektra.

Kaldi

Kaldi

– Dječak ne voli velike grupe ljudi i ne vidi opasnost kao što ostali vide – naveo je branilac. Otac se zabrinuo kada je vidio da je sin počeo da trči gore-dole po stepenicama i prepao se da mu se nešto ne dogodi – dodao je. Otac je pušten uz kauciju i čeka konačnu presudu.

– Stopa kriminala na ostrvu je niska i svakom prestupu prilazimo veoma ozbiljno – rekao je portparol lokalne policije.

Ostrvo Kaldi zauzima prostor malo veći od dva kvadratna kilometra.

– Mi smo vrlo srećni što ovdje živimo u miru. Ova osoba bila je posjetilac i pretpostavljam da je ovo naprosto znak modernog svijeta – rekao je mještanin.