Međunarodni aerodrom u San Francisku je prvi put prošle godine predstavio neobičnog „terapeuta“ za svoje uznemirene putnike – prase.

Prase, nazvano LiLou, je neobično obučeno, a ima i nalakirane papke. LiLou se pridružilo timu životinja koje se koriste u terapeutske svrhe, a osim njega tu je još i 300 pasa, mačaka i zečeva čiji je zadatak da smire putnike koji su pod stresom.

Predstavnici aerodroma su naveli da je pravo zadovoljstvo vidjeti kako ovo preslatko roze prase umirujuće djeluje na putnike. Inače, sam program je osmišljen tako da putnicima putovanje učini još prijatnijim, a životinje, koje na sebi nose bedževe na kojima je napisano „Pomazi me“, su pažljivo odabrane, vodeći računa o njihovom temperamentu i podobnosti za aerodrom.

San Francisko nije prvi aerodrom koji je pribjegao neuobičajenim metodama za smirivanje putnika. Početkom prošle godine aerodrom u San Dijegu je doveo cirkuske izvođače kako bi se smanjile tenzije zbog dugačkih redova za bezbjednosnu kontrolu i kašnjenja letova.

IZVOR: www.travelmagazine.rs