Jezero Pet cvjetova, Kina

Spektakularni vodopadi spuštaju se u prelijepo plavo jezero na ovom mjestu pod zaštitom UNESCO-a koje se nalazi u kineskoj provinciji Sečuan. Najpoznatija atrakcija parka je kristalno jezero Pet cvijetova sa iznenađujuće plavom vodom koja pruža pogled na samo dno jezera gdje pale grane drveća čine šaru poput čipke. Voda je tako mirna i čista da se u njemu jasno ogledaju okolne planine i drveće kao i samo nebo iznad njega.

Ostrvo Hejvlok, Indija

Ovo daleko rajsko ostrvo je dio lanca Andamanskih ostrva u Bengalskom zalivu. Nije lako doći do ovog ostrva, ali trud će se isplatiti svakome ko je ljubitelj snježno bijelih plaža, vode boje akvamarina i snorklinga, a jako daleko od bilo kakve gužve. Ostrvo Hejvlok je sjajno utočište za pravu tropsku idilu, a kako biste doživeli pravi raj među palmama, uputite se ka providnim tirkiznim vodama plaže Radhanagar tokom zalaska sunca.

Islas de Rosario, Kolumbija

Nedaleko od obale Kartahene leži maleni lanac uglavnom nenaseljenih ostrva koji se zove Islas de Rosario. Bijele pješčane plaže su oivičene drvećem mangrove, a fantastične modro plave vode su dom najvećeg koralnog grebena u Kolumbiji, gdje se može naći preko hiljadu različitih tropskih stvorenja. Većina hotela se nalazi na ostrvu Grande tako da odatle možete brodićem da obilazite okolna ostrva i da se divite prirodnim ljepotama ovog kraja.

Jezero Pejto, Alberta, Kanada

Ovo jezero koje se nalazi u nacionalnom parku Banf duguje svoju fascinantnu plavu boju ledenim vodama i mulju Pejto glečera i lednika Vapta. Jezero safirne boje se najbolje može sagledati sa vrha Bou (Bow Summit) odakle se i napravi većina fotografija ovog spektakularnog jezera koje izgledaju kao razglednice. Neustrašivi posjetioci mogu i pješačiti do jezera i glečera, a tijelo možete uvijek odmoriti u prirodnim termalnim izvorima.

Maldivi

Imajući na umu da se radi o jednim od najljepših ostrva na svijetu, nije iznenađenje da je ovo upravo omiljena destinacija slavnih. Maldivi se nalaze u Indijskom okeanu, a izuzetno luksuzno opremljeni bungalovi nalaze se iznad sjajno plave vode okruženi plažama od mekog, bijelog pijeska, poput talka. Praktično, ovo je sve što možete da zamislite kada pomislite na savršenstvo. Kada se jednostavno samo ne dive pogledu, posjetioci mogu provoditi dane istražujući koralne grebene ili se opuštati u nekim od najboljih spa centara na svijetu.

Palavan, Filipini

Iako vas samo kratak let avionom dijeli od Manile, prijestonice Filipina, Palavan izgleda kao da ste otišli na kraj sveta. Slabo naseljen arhipelag čine džunglom ispunjena ostrva okružena prekrasnim tirkiznim vodama koje vrve od ribica i koralnih grebena, a tu je i nevjerovatan niz laguna, uvala i tajnih plaža. Istražite vode El Nido, gdje tropske ribe plivaju oko korala, ronite u azurnim vodama ostrva Linapakan ili hrabro plivajte kroz najdužu podzemnu plovnu rijeku.

Preuzeto sa travelmagazine.rs