Ukoliko ste ljubitelj sunca, ovo su neke od najboljih destinacija gdje možete uživati u toplom, sunčanom odmoru i tokom zimskih mjeseci…

Florida

Nadimak ove američke savezne države sve govori. „Sunčana država“ se kupa u toplom vremenu i preko 20 stepeni Celzijusa čitave godine, što je čini destinacijom na kojoj se živi na plaži. Florida se može pohvaliti obalom dužine preko 2.000 kilometara (više od bilo koje druge američke savezne države, izuzev Aljaske) sa najznačajnijim gradovima, poput Majamija, Fort Loderdejla i Džeksonvila koji izlaze na pješčane plaže. Naravno, ni unutrašnjost nije za zanemarivanje, jer je tu Orlando sa mnoštvom svojih zabavnih parkova.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Zelenortska ostrva

Ovaj vulkanski arhipelag, udaljen petstotinjak kilometara zapadno od obale Senegala, garantuje dvadesetak i više stepeni svakog dana tokom zimskih mjeseci u Evropi i idealan je za nedelju dana uživanja na suncu.

Zelenortska ostrva

Kostarika

Zemlja koja se hvali lijepim vremenom i sjajnim plažama će uvijek biti privlačna. Jedan od djelića slagalice koji čini Centralnu Ameriku je taj što Kostariku zapljuskuje kako Pacifik tako i Karipsko more. Posjetioci imaju sjajan pogled istovremeno na obe vodene površine sa vrha vulkana Irazu, a mogu uživati i u kosmopolitskim popodnevima u nacionalnoj prijestonici, San Hozeu.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Lanzarote

Četvrto najveće ostrvo Kanarskih ostrva je ranijih godina bez ikakvog razloga nipodaštavano. Iako ovaj sunčani izdanak ima jeftinije rizorte, sa većom gužvom, u dijelovima poput Plaja Blanke ili Kosta Tekize, ovdje se, takođe, može naći i sve veći broj luksuznih objekata, kao i privlačna španska kultura u prijestonici Aresife i vulkansko veličanstvo u Nacionalnom parku Timanfaja.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Kuba

Kuba je već dugo vremena sjajna opcija za zimsko utočište, zahvaljujući prije svega širokim plažama na sjevernoj obali, od kojih se lako može doći do Havane, grada prepunog romanične hispano arhitekture. Varadero je, sa druge strane, sjajan za odmor čitave porodice.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Mozambik

Nakon oslobađanja od kolonijalne vlasti i građanskog rata, ova zemlja se izuzetno brzo razvijala i danas predstavlja zvijezdu u usponu južnoafričkog turizma. Mozambik nudi niz otkrića u užurbanoj prijestonici Maputu, kao i safari zone u unutrašnjosti zemlje (čuveni Nacionalni park Gorongosa). Sa druge strane, zemlja postaje sve poznatija po svojoj, preko 2.000 kilometara dugoj obali na Indijskom okeanu, gdje luksuzni rizorti polako puštaju svoje korijenje. Preko 25 stepeni Celzijusa je najmanje što ovde možete očekivati tokom zime u Evropi.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Gran Kanarija

Na ovom Kanarskom ostrvu turisti mogu da biraju od odmora na odličnim plažama, poput čuvene Plaje del Ingles, preko pejzaža nalik pustinji i piješčanih dina Maspalomasa, do suptropskog zelenila Palmitos parka.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Barbados

Jake veze Barbadosa i Velike Britanije u smislu istorije i avio konekcija učiniće da se možda osjetite kao da ste stigli na britansku obalu. Temperature su odlične tokom čitave godine, a Barbados je velika zvijezda karipskog turizma. Za mnoge, na ovom ostrvu se sve vrti oko luksuznih odmarališta na zapadnoj obali, a turisti koje zanima i istorija, bogato kulturno naslijeđe i sjajna hrana treba da se upute ka prijestonici, Bridžtaunu.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Izvor: Travel Magazine