Langkavi, Malezija

Tajland zaslužuje sve pohvale kada se radi o ljubiteljima sunca u potrazi za rajskim ostrvima na Dalekom istoku, ali i Malezija može da se pohvali ovim svojim ostrvom. Langkavi se nalazi na krajnjem sjeveru zemlje, a sa brojnih plaža ovog ostrva se u daljini može videti i Tajland. Ostrvo je pošumljeni raj gdje su luksuzna odmarališta ušuškana u gusto rastinje, dok se rijetke ptice čuju sa okolnih grana. Pravo vrijeme za posjetu, kada su temperature i padavine u pitanju, je od decembra do aprila.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Sveta Lucija

Ovo je jedno od najupečatljivijih karipskih ostrva, zahvaljujući jedinstvenom obliku dva uzvišenja (Veliki i Mali Piton), koja su simbol ostrva. Projsečna temperatura je oko 25 stepeni Celzijusa, a impresivne plaže se nalaze kako na sjeveru tako i na zapadu ostrva.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Puket, Tajland

Malo je pouzdanijih destinacija od Puketa ukoliko ste u potrazi za suncem jer u periodu od decembra do aprila ima najmanje kišnih dana. Najveće ostrvo Tajlanda je simbol za odmor, primamljiv kako bekpekerima tako i onima sa mnogo dubljim džepom. Većim dijelom, okrenut je za zapadu i Andamanskom moru, gdje se nalaze čuvene oblasti sa odmaralištima Patong, Karon i Kata, dok su zalasci sunca u kojima se uživa na krajnjem jugu postali legendarni.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Dubai, UAE

Postoji nekoliko razloga zašto je Dubai postao izuzetno popularno utočište tokom zimskih mjeseci u Evropi – arhitektonske ambicije hotela poput Burdž Al Araba, topao pijesak plaže Džumeira, odlični barovi i restorani rasuti širom grada, radost kupovine u prostranim šoping centrima, poput Mall of the Emirates. Ali, možda, prije svega, zbog dnevne temperature koja se u ovim mjesecima kreće oko 30 stepeni Celzijusa.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Esauira, Maroko

Ovaj grad na zapadnoj obali Maroka tokom zime uživa u 20 stepeni Celzijusa i ta temperatura se rijetko značajno penje ali se i ne spušta. Ovo je relativno nova destinacija, a prognoziraju joj lijepu bućnost. Trošna medina grada iz 18. veka je odlična za egzotične fotografije, ali najveća privlačnost grada leži u dugačkoj plaži, između ostalog, idealnoj za kajtsurfing i jedrenje na dasci.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Rio de Žaneiro, Brazil

Postoji jako dobar razlog zašto Rio treba posjetiti tokom evropske zime, a to je čuveni Karneval kada je cijeli grad kostimiran, u ritmu sambe, sa temperaturama koje idu preko 20 stepeni. Treba imati na umu da je ovo jedan od najpopularnijih događaja tokom godine tako da se hoteli brzo popune i rezervacije je potrebno napraviti što je prije moguće.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Oman

Susjed Ujedinjenih Arapskih Emirata tokom zime nudi iste temperature kao i Abu Dabi i Dubai samo što ovdje ima manje gužve. Prijestonica Maskat sebe doživljava kao umjetnički grad gdje se nalazi bogato ukrašena opera ali i brojni odlični muzeji. Međutim, za mnoge posjetioce, ipak, sve se vrti oko plaža koje su i ovdje fantastične.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Sejšeli

Ideja „Izgubljenog svijeta“ se čini gotovo nemogućom ali ovaj niz ostrva u Indijskom okeanu daje upečatljiv utisak nekog utočišta iz romana Artura Konana Dojla. Sejšeli su ponovo postali raj za mladence koji ovde provode svoj medeni mjesec, ali sigurno nije potrebno da ste novopečeni bračni par kako biste uživali u sjajnim temperaturama i prirodi Sejšela.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Izvor: Travel Magazine