Šri Lanka

Zemlja u „komšiluku“ Indije ima dva monsunska perioda (od maja do jula i od oktobra do januara). Međutim, na jugu ostrva u principu padne jako malo kiše u periodu između oktobra i aprila, a temperature se kreću oko 30 stepeni Celzijusa. Od svih mjeseci, decembar je možda idealan za posjetu. Šri Lanka nudi mješavinu britanskog i portugalskog kolonijalnog naslijeđa, kao i lijepe plaže, a na sjeveru, najvažnije znamenitosti su ogromna monolitna stijena Sigirija kao i gradić Nuvara Elija.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Tenerife

Kanarska ostrva su evropska najpouzdanija opcija za sunčanu zimu gde se temperature rijetko spuštaju ispod 20 stepeni. Tenerife, najveći član arhipelaga, su čuvene po hotelima i plažama Kosta Adehe i Plaja de la Amerikas. Ovde posjetioce privlače i veličanstveni vulkan, sjajne pješačke staze ali i odlični restorani koji se mogu naći u prestonici Santa Kruz.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Antigva

Za razliku od mnogih karipskih ostrva koja su krševita i vulkanska, Antigva je ravna, destinacija kao sa razglednice, gdje se prema lokalnom predanju nalazi 365 plaža, po jedna za svaki dan u godini. Hoteli načičkani na rubovima peščanih plaža su srećna utočišta od evropske zime. Tokom hladnih, zimskih mjeseci ovde su temperature oko 30 stepeni Celzijusa, a sezona sa najmanje kiše je od decembra do maja.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Abu Dabi

Najveći od svih Ujedinjenih Arapskih Emirata možda nema u sebi toliki glamur koji prati njegovog neposrednog komšiju, Dubai, ali je sigurno sjajno mjesto za odmor i uživanje u sunčanim danima i temperaturama koje se kreću oko 30 stepeni. Kada se dodaju atrakcije Abu Dabija, fantastične plaže, elegantni hoteli i vrhunski restorani ostrva Jas dobije se destinacija koja zaista umije da zadovolji sve potrebe svojih gostiju.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Vijetnam

Nekada sinonim za rat, Vijetnam je odbacio duhove prošlosti i postao izuzetno privlačan kutak Bliskog istoka. I dalje se ovdje mogu vidjeti tragovi nekadašnjeg sukoba ali su to sada mjesta od istorijskog značaja (poput Ku Ći tunela). Na drugim mjestima, zemlja je u potpunosti okrenuta budućnosti, kako na užurbanim ulicama Hanoja, tako i među novim neboderima Ho Ši Mina, dok je Halong zaliv čudo među krečnjačkim pejzažima.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Poluostrvo Jukatan

Zemlja epske istorije i geografije, sa obalama koje izlaze na dva mora, Meksiko je najpristupačniji na istočnom kraju poluostrva Jukatan. Kankun, namjenski izgrađen na ovom mjestu, kao centar luksuznih odmarališta i hotela na plaži, privlači beskrajne horde turista koji žele da odmaraju na ivici Karipskog mora. Ali tu je i fascinantna prošlost iz doba civilizacije Maja koja privlači posjetioce, Čičen Ica, Tulum i Koba.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor

Kambodža

Rastrzana konfliktima tokom sedamdesetih godina, Kambodža ima iza sebe mračnu prošlost koja se ne može zaobići u Pnom Penu. Ali, ako akcije Crvenih Kmera još uvijek bacaju sijenku, u ovoj zemlji postoji i pregršt svijetlih strana. Tu su palate i statue koje oblikuju prijestonicu zemlje, kule i tornjevi neprevaziđenog kompleksa hramova Angkor Vat, kao i sjajna odmarališta na moru.

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor