Ako često pretražujete internet kako biste pronašli najbolju plažu svijeta – a mi to radimo na svakih par mjeseci – evo nekih interesantnih vijesti za vas. Internet sajt Trip Advisor skoro je predstavio svoj izbor najboljih plaža za ovu godinu. Plaže su rangirane prema broju posjetilaca i njihovim recenzijama tokom perioda od 12 mjeseci. Sve ukupno, 343 plaže su dospjele na ovu listu, a mi vam predstavljamo deset najboljih, koje ćete sigurno poželjeti da posjetite.

10 – Galapagos plaža u Tortuga zalivu, Puerto Ajora, Galapagos ostrva

Tirkizno plava voda, bijeli pijesak koji jedva da ima po koji otisak stopala i nijedna druga osoba na vidiku – to je ono što vam nude tipične plaže Galapagosa. Koralni pijesak krasi Galapagos plažu, koja se nalazi na oko 2.5 kilometra šetnje od Puerto Ajore i nudi vam pogled na predivni zaliv malo dalje od glavne lokacije. To je odlično mjesto za ronjenje i morski kajak.

Najpopularnije plaže u 2017. godini

9 – Elafonissi plaža, Krit

Zasljepljujuće bijeli pijesak sa pink nijansama, tirkizna voda koju uzburkava morski povjetarac – to vam nudi Elafonissi. Nakon jednog pogleda na fotografije ovog mjesta, poželjećete da odmah budete tamo.

Najpopularnije plaže u 2017. godini

8 – Radhanagar plaža, Havelok ostrvo, Indija

Ova plaža se nalazi na takvoj lokaciji da se do nje može doći samo kroz Indiju. Sa svojim bogatim koralnim grebenima i bujnom zelenom šumom, ova plaža je jednostavno prelijepa zbog svoje flore i faune, i naravno, nezaobilaznog bijelog pijeska.

Najpopularnije plaže u 2017. godini

7 – Playa Norte, Meksiko

Mirne tirkizne vode, puderasti bijeli pijesak i nebo, koje u poređenju sa plavetnilom vode djeluje blijedo, u kombinaciji sa vodom koja je uvijek topla, objašnjavaju zašto je ova inače neposjećena plaža zaslužila sedmo mjesto na listi.

Najpopularnije plaže u 2017. godini

6 – La Concha plaža, San Sebastijan, Španija

Concha plaža je najsimboličniji lokalitet u priobalnom gradu San Sebastijan. Ovo je ujedno najbolja plaža Evrope, a nudi vam vrhunsko uživanje praćeno pogledom na svetionik.

Najpopularnije plaže u 2017. godini

5 – Siesta plaža, Florida, SAD

Siesta plaža nije nepoznata i često je dobijala pohvale brojnih turističkih magazina. Pijesak na ovoj plaži je čist kvarc i tako je čist i mekan, a nikada previše vreo za naša stopala. Baš zbog ovog pijeska, plažu Siesta posjećuje veliki broj ljudi.

Najpopularnije plaže u 2017. godini

4 – Playa Paraiso, Kajo Largo, Kuba

Rajska plaža, odnosno Playa Paraiso je pala za jedno mjesto u poređenju sa prošlom godinom. Mnogi kritičari je hvale zbog njene zaklonjene i prijatne lokacije, jer se ovdje može uživati u miru, tišini, suncu, kristalno čistoj vodi azurne boje i toplom povjetarcu.

Najpopularnije plaže u 2017. godini

3 – Eagle plaža, Aruba

Karibi su poznati po svojim idiličnim plažama i kao lokacija za savršen odmor, a Aruba je svjetski poznata u krugovima džet-seta, a i nas običnih ljudi, kao raj na zemlji. Bijele pješčane plaže i tirkizne vode su razlog zbog kog veliki broj sportista i ljubitelja vode posjećuju ovo mjesto, a Eagle plaža je najšira u ovom dijelu planete, poznata po svom čisto bijelom pijesku.

Najpopularnije plaže u 2017. godini

2 – Grace Bay, Turks i Kaikos

Prošle godine, ova plaža je bila na prvom mjestu. Nudi osam kilometara bijelog pijeska i tirkiznih voda, što je oivičeno luksuznim odmaralištima. Ovdje se takođe nalazi i treći najveći koralni greben svijeta, zbog kog je ova lokacija posebno popularna među roniocima.

Najpopularnije plaže u 2017. godini

1 – Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazil

Idilični ostrvski raj u vulkanskom arhipelagu Fernando de Noronha ove godine dobija prvo mjesto. Kristalno čista voda, nježni bijeli pijesak, robusne stijene i bogat morski život čine ovu destinaciju najboljom u čitavom Brazilu. Do ove plaže možete doći brodom ili plivajući, što je čini samo još privlačnijom.

Najpopularnije plaže u 2017. godini