Kafić je osnovao anarhističko etički kolektiv hakera (tako se sami nazivaju) Ztohoven, pa možda i nije čudno da jedino prihvataju Bitcoine, jer mnogi su uvjereni kako je budućnost upravo u njima.

Prag je grad u koji se, bilo tijelom, bilo mislima ili člancima, uvijek rado vraćamo. Uz sve znamenitosti kojih je prepun, Prag je i mjesto gdje ispijanje kave ima itekako dugačku tradiciju, pa su tako u praškim kafanama vrijeme kratili i velikani poput Kafke i Einsteina. U današnje vrijeme, koje slobodno možemo nazvati digitalnim, kafane i dalje rade, kava se pije, a jedan je kafić odlučio uvesti posve novi način plaćanja.

Naime, kad idete u Paralelni Polis u naselju Holešovice ne trebate sa sobom nositi  novčanik, jer ovdje naručeno možete platiti Bitcoinima. Zapravo, da budemo precizni, novčanik vam ne treba, jer je jedino sredstvo s kojim možete platiti isključivo spomenuta kriptovaluta.

Kafić je inače osnovao anarhističko etički kolektiv hakera (tako se sami nazivaju) Ztohoven, pa možda i nije čudno da jedino prihvataju Bitcoine, jer mnogi su uvjereni kako je budućnost upravo u njima. Npr konobarica Alžbeta Svodobova u svoje je zapešće ubacila implantat povezan s Bitcoinom, pa definitivno nigdje ne ide bez svog virtuelnog novčanika.

Ona objašnjava i kako je cilj ovu kriptovalutu približiti običnim ljudima, onima s ulice i kako kafić nije za hakere, već prvenstveno za edukaciju ljudi kako postoje razni oblici plaćanja, koji će sutra možda i zamijeniti postojeće.

 Vi ne morate imati nikakav čip, a ako ne znate gdje kupiti Bitcoine, to možete učiniti na samom ulazu u kafić, gdje se nalazi Bitcoin konverter. Nakon toga ostaje vam samo sjesti, naručiti omiljeno piće i platiti ga ovom virtualnom valutom, čija je vrijednost u međuvremenu došla do priličnih visina.

Izvor: www.punkufer.dnevnik.hr