Ovih dana putnici avionom mogu da steknu utisak da stjuardese raspolažu određenim podacima o njima. A to i nije daleko od istine: Nokia Lumia 1520 tableti koji su prošle godine distribuirani aviokompaniji Delta za 22.000 članova kabinskog osoblja unapređeni su dodatkom Deltinog „Guest Service Tool“-a – aplikacije koja omogućava posadi da sazna ponešto o njihovim putnicima na svakom letu i da naj taj način može da im pomogne kada je to potrebno.

Kada imate tehnologiju na dohvat ruke kako biste identifikovali i pozdravili svakog putnika po imenu, napomenuli mu kakav status ima u njihovom lojalti programu, otkrili potencijalne probleme tokom leta u realnom vremenu to znači da kabinsko osoblje sada može da pruži još bolju i personalizovaniju pomoć i uslugu putnicima.

Konačno, uz pomoć ovog uređaja, stjuardesa bi mogla i da informiše putnika o statusu njegovog povezanog leta kao i da mu da tačnu informaciju u realnom vremenu na koji izlaz tačno treba da ode kako bi uhvatio svoj naredni let.

Deltini tableti su se u početku uglavnom koristili samo za prodajne transakcije tokom leta. Delta je jedna od najvećih aviokompanija koja je opremila svoje osoblje novom tehnologijom koja će svakako uticati na poboljšanje kvaliteta usluge.

Piloti kompanije United su dobili iPad-ove za upotrebu unutar kokpita ali je kompanija ove godine počela da deli i kabinskom osoblju telefone iPhone 6 Plus putem kojih su mogli da saznaju neke osnovne informacije o putnicima, recimo da li je nekom rođendan baš tog dana kada je na putu i da ga na ovakav način iznenade.

Aviokompanija American Airlines je prošle godine podijelila Samsungove tablete stjuardesama kako bi obavljale slične zadatke koje sada i osoblje Delte može da obavlja.

IZVOR: www.travelmagazine.rs