Mnogo toga treba uzeti u obzir kada planirate boravak u nekom hotelu. Neki od njih su lokacija, cijena i druge pogodnosti. Ali kako da znate da li ste dobro procijenili, pogotovo kada imamo u vidu da hoteli nikad ne otkrivaju baš sve?

Ovo su neke od tajni koje hoteli strogo čuvaju:

Ujutro je cijena sobe veća

Hotelsku sobu uvek rezervišite poslije 18h, jer ćete tako dobiti najpovoljniju cijenu.

Vaša soba nije čista kao što izgleda

Prema istraživanju, prosječna hotelska soba je prljavija od bilo koje prostorije u kući i školi, pa čak i od avionske kabine. Sobarice urade brz pregled i rijetko dezinfekuju predmete kao što su telefon i prekidači.

Može biti skrivenih troškova

Neki hoteli imaju običaj da vam naplate skrivene troškove. Dodatni novac za korištenje sefa, noćnu taksu, vodu i grickalice. Među pritajenim troškovima može biti i taksa za održavanje zemljišta ili internet.

Poznate ličnosti

Možda je neka poznata ličnost odsjela u vašem hotelu, ali vi za to nikad nećete saznati, barem ne u vrijeme njihovog boravka. Oni žele da izbjegnu fanove i paparace, zbog čega imaju dogovor sa upravom hotela da se njihova lokacija ne otkriva.

Operite ruke nakon upotrebe daljinskog

Vjerovali ili ne, daljinski upravljač je najprljaviji predmet u hotelskoj sobi. Na njemu može biti više bakterija nego na dasci šolje u toaletu.

Pazite na provale

Bilo da ste u sobi ili van nje, uvijek ostavite znak „Ne uznemiravaj“ na vratima. Veća je šansa da će neko provaliti u sobu ako je prazna, zato ostavite utisak da je neko unutra.

Možete tražiti upoređivanje cijene

Ako nađete bolju ponudu negdje drugdje, možete tražiti da vam uporede cijene. Mnogi hoteli će vam dati povoljniju cijenu kako ne biste otišli kod konkurencije.

IZVOR: b92.net