Svi ljudi koji vole izlaske i kvalitetan noćni provod znaju da se vrelina ljetnjih noći najbolje podnosi u dobrom društvu. Zato, ako želite da spojite ljetovanje sa najboljim party destinacijama, samo Vam preostaje da okupite svoje društvo i – pravac neki od najboljih evropskih noćnih klubova koje Vam predstavljamo.

#1 PACHA – IBICA, ŠPANIJA

Sigurno jedna od najposećenijih destinacija podređenih noćnom životu i provodu jeste Ibica. Pacha je brend koji je rasprostranjen širom sveta, ali im lokacija kluba na Ibici važi za najpopularniju. Koncept kluba je takav da, svaka od 5 prostorija unutar kluba, pruža posebnu atmosferu i doživljaj. Haus muzika je glavni žanr ovog kluba, mada svaka noć donosi priliku da se, tokom različitih žurki i događaja, uživa u muzici najvećih muzičkih imena. Poznata imena svjetske muzičke scene, poput DJ Tiesto-a i Swedish House Mafia-e često su najodgovorniji za dobar provod u ovom klubu. Osim njih, tu su i različiti gosti, poput Arty-a i Snowtek-a.

 

#2 AMNESIA – IBICA, ŠPANIJA

Još jedan klub u prestonici španskog noćnog života je klub Amnesia na Ibici. U vreloj atmosferi ovog kluba povremeno će Vas hladiti topovi koji izbacuju osvežavajuću maglu, dok time zapravo pojačavaju utisak i podgrevaju atmosferu do usijanja. Svakog utorka i četvrtka, vrhunski događaji u ovom klubu obilježavaće cijelo ljeto. Nezaboravnu atmosferu pružiće Vam Afrojack, Skrillex, Knife Party, Major Lazer i drugi.

#3 SPACE – IBICA, ŠPANIJA

I dalje smo na Ibici, tačnije u klubu Space – ultimativnom party ljetovalištu koje je otvoreno samo tokom ljetnje sezone. Ovaj klub privlači ljubitelje dobrog provoda iz cijelog svijeta, dok na spoljnoj bini, okupani zracima sunca, uživaju u zvucima najbolje muzike. Space je klub koji je nagrađen sa 21 nagradom – najviše nagrada od bilo kod drugog kluba na planeti. To, kao i Carl Cox, koji je domaćin žurki u poslednjih 12 godina, govore u prilog tome da nikako ne smijete zaobići ovaj klub.

#4 BCM PLANET DANCE – KALVIJA, ŠPANIJA

4 od 10 top destinacija za provod – Španija definitivno predstavlja rajsku destinaciju za sve party „manijake“. Klub BCM Planet Dance je poznat po svojim „veš mašina“ žurkama, odakle ćete, u najmanju ruku, izaći natopljeni posle naleta vodopada i planina pjene. Uz ozvučenje Function One sound sistemom, jačine od 65.000 W, kao i uz ogromnu količinu lasera, konfeta i brojne go-go igračice, možete uživati u muzici Avicii-a, Calvin Harris-a i mnogih drugih. Jedno je sigurno – žurke u ovom klubu će Vam ostati urezane u sjećanju.

#5 MINISTRY OF SOUND – LONDON, VELIKA BRITANIJA

Iz vrele Španije selimo se u London. Ministry of Sound je otvoren sa namerom da se duh američke haus scene prenese u London, uz veliku podršku svjetskih muzičkih diskografskih kuća. Ako ste ljubitelj muzike Calvin Harris-a, možete ga slušati i ovdje, kao i Armin van Buuren-a koji su, osim što nastupaju u ovom klubu, pružili i javnu podršku mitingom, na kome su učestvovali čak i brojni političari i druge javne ličnosti, kada su se izborili da se sačuva ova institucija elektronske muzike.

#6 FABRIC – LONDON, VELIKA BRITANIJA

London sve više osvaja ljubitelje noćnog provoda, pa tako u klubu Fabric petkom redovno možete uživati u FabricLive događaju, kada nastupaju najpoznatija imena britanske muzičke scene, poput Rusko i Caspa. Takođe, klub ima tri različite sobe koje imaju vibrirajući pod, koji je posebna atrakcija, jer proizvodi potrese i vibracije, od vrlo blagih, do onih sličnih zemljotresu.

#7 WATERGATE – BERLIN, NJEMAČKA

Možda ne osvaja naslovne stranice novina kao drugi poznati svjetski klubovi, ali je sigurno da je ovaj berlinski klub utočište haus i tehno muzike. Pod LED svjetlima, pomješano sa zracima sunca koji se probijaju u klub i obasjavaju obližnju rijeku, osjećaćete pripadnost i sigurno ćete biti spremni da, u ovom centru kvalitetne muzike, „uzvratite ljubav“ nastupajućem DJ-u.

#8 BERGHAIN – BERLIN, NJEMAČKA

Glavna atrakcija među klubovima Berlina je Berghain – klub za koji se može reći da je, dok ne uđete u njega, poprilično misteriozan. Naime, politika kluba je izuzetno stroga, unošenje kamera i fotoaparata je zabranjeno, jer se unutrašnjost ove betonske elektrane smatra jednim od najkontroverznijih klubova. Subotnje žurke počinju u ponoć, i traju i po 24 sata, a klub se smatra mjestom na kome se može doživjeti tehno iskustvo višeg nivoa.

#9 CAVO PARADISO – MIKONOS, GRČKA

Na grčkom ostrvu Mikonos nalazi se Cavo Paradiso, fenomenalan klub kome je spoljna arhitektura klasična grčka, sa bijelim zidovima, dok jednu od glavnih atrakcija predstavlja bazen u centru kluba. Steve Aoki i Swedish House Mafia su samo neki od svjetski poznatih gostujućih izvođača. Klub se smatra „svetilištem“ ekstravagance, a posjetioci sigurno neće ostati ravnodušni kada budu vidjeli fantastičan pogled na more sa Mikonosa, za koji kažu da je jedno od najlepših ostrva Grčke.

#10 PAPAYA – PLAŽA ZRĆE, HRVATSKA

Sunčani klub u našem komšiluku – Papaya klub na ostrvu Pag u Hrvatskoj. Prelijepe plaže u Hrvatskoj vjerovatno nisu prva asocijacija kada se kaže „party destinacija“, ali ovaj klub je nešto što će sigurno promijeniti mišljenje svih koji ga posete. Osim uobičajenih žurki na plaži, ovaj klub održava samo oko desetak događaja godišnje, ali su oni na izuzetno visokom nivou. Ako želite da, na jednom mjestu, spojite savršene žurke na plaži, prelijepe djevojke karakteristične za naše podneblje i cio Balkan, ali i da slušate vrhunske izvođače poput Snoop Dogg-a, Hardwell-a, Justice-a i mnogo drugih, svratite do Hrvatske i uvjerite se sami.

Bilo da ste spremni da otputujete na dalje destinacije u potrazi za savršenim provodom u noćnim klubovima, ili da ipak volite da se provedete u evropskim prestonicama, ili pak u našem komšiluku, u ovim klubovima ćete moći da uživate u muzici najpoznatijih svjetskih izvođača, i budite uvjereni da ćete, za koji god klub da se odlučite, imati nebrojeno mnogo nezaboravnih trenutaka koji će ostati urezani među Vašim omiljenim uspomenama.

 

Preuzeto sa luxlife.rs