Henry Miller, američki pisac, rekao je da kod putovanja naša destinacija nikada nije mjesto, već novi način posmatranja stvari. Zaista, putovanja imaju tu moć da nam pomognu život sagledati iz drugih uglova. Putovanja mogu djelovati terapijski i oslobađajuće, zato je ovdje lista filmova koji će vas inspirisati da spakujete kofere i kupite kartu. Polijećemo :

#1 Wild 

Unutrašnja borba i fizička izdržljivost. Ovaj film pokazuje da zapravo niko od nas ne zna koliko je hrabar i jak, dok se ne nađe u situaciji da to ispolji.  Film je nastao 2014.godine, i ako ste ga već pogledali, vrijeme je da obnovite gradivo. Ovo je jedan od filmova koji se gledaju više puta.

#2 Before sunrise

Upoznavanje u vozu, dugi razgovori, o smislu života, reinkarnaciji, ljubavi. Razgovor između ovo dvoje mladih obiluje zanimljivim razmišljanjima koja mogu da daju odgovore i na neka vaša pitanja o životu. Takođe, film ima i svoja dva nastavka Before sunset i Before midnight. Ista glumačka postava vodi vas na ovaj magični put od 1995.kada je snimljen prvi nastavak do 2013. kada je snimljen poslednji. Možda i tebe prava ljubav zadesi u drugoj zemlji.

#3 Into the wild 

Biografska drama o mladiću koji napusti svoje mjesto i odlazi na Aljasku. Suočavanje sa svojim pravim ja i mnoge životne lekcije su ono što krase ovaj film. Za one koji su željni pustolovina, ali im pomalo nedostaje hrabrosti, ovaj film je prava motivacija.

#4 Sex and the city 2

Znam da ćete pomisliti kako je ovo isuviše girly film. Vjerovatno ste u pravu. Ali ovo je isto tako film koji pokazuje ljepote Dalekog Istoka, sukob dvije kulture i bogatstvo Abu Dabija. Uđite u jedan od najskupljih hotela, upoznajte se sa njegovom ponudom i mogućnostima. Poslije ovog filma poželjećete bar na nekoliko dana omogućiti sebi sav taj luksuz.

#5 Eurotrip

Ovaj film je poseban po tome što vas vodi kroz Evropu. Poželjećete da posjetite sva ta mjesta, a neka će vam već biti i poznata, možda. Upoznajte Evropu iz ugla mladih bekpekera i možda odlučite da i sami prođete njihovu rutu, a situacije iz filma vam pomognu da potencijalne probleme na putu prebrodite lakše.