Raj na zemlji – Ali ne samo jedan, BBC je pronašao pet. Oni su izabrali najljepša ostrva na svijetu za nezaboravan odmor.

Santorini

Za one koji već sada razmišljaju o ljetnom odmoru i potencijalnim destinacijama, britanski BBC je objavio top-listu pet najboljih ostrva za putovanja.

Na prvom mjestu je Santorini. Ovo grčko ostrvo je mjesto na kome oživljavaju mitske priče i legende, a azurno more i prekrasne plaže idealne su za uživanje u morskim radostima.

Drugi je Bali, indonezijski biser, koji je već godinama omiljena destinacija mnogobrojnih turista, ali uprkos tome još sija nesvakidašnjom prirodnom ljepotom.

Treće mjesto pripalo je kanadskom Kejp Bretonu. To je mjesto koje se može pohvaliti predivnim krajolikom kojim dominiraju impresivne litice. Zanimljiva je i arhitektura na kojoj se vidi uticaj različitih kultura.

Filipinski Borakaj zauzeo je četvrto mjesto. Iako obiluje prekrasnim pješčanim plažama i čistim azurnim morem, Borakaj je još uvijek skriveni biser.

Posljednje mjesto na listi zauzima australijski Veliki koralni greben. To čudo prirode oduzima dah svojom ljepotom. Kupači i surferi ipak moraju da budu na oprezu jer nadaleko poznati greben vole i velike bijele ajkule.

 

IZVOR: Press Online