MALTA

Malta

Malta

Najviša temperatura u novembru: 20 stepeni

Mediteransko ostrvo u novembru, gdje sunce grije na prijatnih 20 stepeni, uvijek je dobar odabir. S obzirom na odličnu povezanost i činjenicu da Malta ima avionske veze s oko sedamdeset gradova, do nje definitivno nije problem doći. Mali savjet: Prije nego što krenete, nešto o njoj i naučite.

TENERIFE

Najviša temperatura u novembru: 21 stepen

Kanarska ostrva vjerovatno su najbolje evropsko odredište za hvatanje zimskih sunčevih zraka. Tenerife, najveće ostrvo arhipelaga, slavno je po plažama, ali ko god voli planinarenje, ovdje će se takođe osjećati kao riba u vodi.

LOS ANĐELES

Los Anđeles

Los Anđeles

Najviša temperatura u novembru: 22 stepena

 Kalifornijsko sunce u novembruz grije do 22 stepena, a uz odmor na plaži, ovdje ima i brojnih drugih ponuda i aktivnosti. Uostalom, LA je drugi najveći grad u zemlji, a tu je i Holivud.

MARAKEŠ

Najviša temperatura u novembru: 22 stepena

Odmah preko puta Gibraltara smjestio se Maroko. U Marakešu nećete uživati u morskim radostima jer se on nalazi u unutrašnjosti, ali hoćete u predivnoj arhitekturi i toplom vremenu. Takođe, sjajna vijest je što je ovdje od oktobra do marta, gotovo stalno dvadesetak stepeni…

BUENOS AJRES

Najviša temperatura u novembru: 25 stepeni

Baš kao što mu i ime kaže, ovdje je u novembru vrlo ‘dobar vazduh’. Glavni grad Argentine prepun je znamenitosti, muzeja, restorana koji spremaju vrhunske bifteke i mnogih drugih stvari. Osim toga, grijaćete se na prijatnih dvadesetak stepeni Celzijusovih…

FLORIDA

Najviša temperatura u novembru: 27 stepeni

Ne nosi Florida tek tako nadimak ‘Sunčana država’. Vremenski uslovi su sve vrijeme prijatni, u šta je publika još mogla još davno da se uvjeri i u seriji ‘Poroci Majamija’. Od svih saveznih država, Florida ima najdužu obalu u cijeloj Americi (ne računajući Aljasku), pa turisti mogu da biraju plaže doslovno na svakom koraku.

KUBA

Najviša temperatura u novembru: 28 stepeni

O plažama ne treba mnogo pričati, o odmorištima poput Varadera još manje, a i Havana je grad posebnih draži.

DUBAI

Dubai

Dubai

Najviša temperatura u novembru: 31 stepen

Grad koji ima sve, ima i temperaturu preko trideset u 11. mjesecu u godini. U posljednjih nekoliko godina su izgrađeni čudesni hoteli poput Burž Al Araba, a ko voli šoping, trebalo bi da zna se ovdje nalaze neki od najboljih trgovačkih centara na svijetu.

IZVOR : www.zanimljivedestinacije.info