Istovremeno se ovim čudom na šinama mogu voziti tek 34 osobe. Oni će uživati u vrhunskoj hrani baziranoj na sezonskim namirnicama (zar ste sumnjali u postojanje restorana), ali i u itekako sređenim apartmanima.

Ko ima dubok džep uskoro će spoznati riječ „luksuz“ i u željezničkom prevozu, jer voz koji će uskoro voziti Japanom nudi luksuz i samo luksuz.

Voz Shiki – Shima naći će se na tračnicama u maju i sretnicima koji se u njega ukrcaju pružiti nezamislivu udobnost i raskoš. Naime, u vlaku se nalaze apartmani kojima dominiraju ogromni kreveti, a i cijela unutrašnjost prilično je raskošna te je vidljivo kako se novac nije štedio.

S obzirom na činjenicu kako je voz dizajnirao Ken Kiyoyuki Okuyama, količina luksuza ne treba nikog ni čuditi. Naime, riječ je o čovjeku koji stoji iza dizajna nekih skupocjenih automobila, poput Porschea, Ferrarija i Maseratija. No, ovog puta odlučio se napraviti nešto mnogo veće od automobila, pa je odabir pao na voz.

Jasno, kad vam dosadi izležavanje, zaputite se u bar gdje vas čeka stol s vašim imenom te se opustite uz koju čašu vina. Nakon što vam vino otvori apetit, tu je već spomenuti restoran, koji uz brojne specijalitete japanske, nudi i jela francuske kuhinje, pa sigurno nećete ostati gladni.

Ipak, vožnja ovim vozom većini nas ostaće nedosanjani san. Razlog? Cijena za dva dana vožnje ovim čudom stoji 2500 eura. Tako da jedno lijepo vikend putovanje za dvoje ovdje košta skoro 10.000KM, pa će se vozom, očito, voziti samo oni najbogatiji.

IZVOR: punkufer.dnevnik.hr