Ukoliko ste uzbuđeni jer idete na putovanje, ali ste zabrinuti zbog svojih finansija, jedan od načina da ublažite bol je da koristite neku od sljedećih aplikacija koje će vam pomoći da nešto zaradite dok ste na putu. One vas neće učiniti bogatim i neće moći baš da vam pokriju trošak putovanja, ali dok ste na putu, pogotovo ako ste negdje gdje su troškovi života niži, moći ćete ovako da platite, recimo, naredni obrok ili piće…

Foap

Pored toga što će vaši prijatelji biti ljubomorni, fotografije na putovanju vam mogu pomoći da zaradite novac. Koristite aplikaciju Foap, koja vam pomaže da prodate svoje fotografije velikim brendovima poput Heinekena ili Garniera kako bi ih oni koristili dalje za svoj marketing. Putem ove aplikacije možete da uploadujete svoje slike direktno sa telefona i kada neka kompanija kupi neku vašu fotografiju, zaradite 5 dolara. Najbolje je što istu fotografiju možete da prodate neograničenom broju kupaca, svaki put zarađujući po 5 dolara.

Roadie

Ukoliko krećete na putovanje automobilom, putem aplikacije Roadie možete zaraditi novac ako prevezete određene stvari u svom gepeku do neke destinacije (aplikacija važi unutar SAD). Za lokalnu dostavu, možete zaraditi od 8 do 50 dolara, ali ukoliko prevozite nešto kabasto i na nekoj dužoj relaciji, može vam biti plaćeno i do 650 dolara.

Airmule

Ova aplikacija ima sličan koncept samo je u pitanju putovanje avionom. Ukoliko kojim čudom imate dodatnog prostora u koferu, možete ga popuniti stvarima koje treba preneti preko okeana. Ili možete da ponesete sa sobom dodatni prtljag koji nosite za nekog drugog. Za sada je ovo moguće samo na linijama između SAD ili Velike Britanije i Kine. Putnik koji se odluči za ovakav posao može da zaradi 300 dolara u jednom pravcu. Iz kompanije najavljuju da u bliskoj budućnosti očekuju proširenja i na ostala tržišta.

Field Agent

Želite da istražujete mjesto u koje ste stigli? Iskoristite ovu aplikaciju kao izgovor za lutanje kroz mjesto. Za sada je aplikacija dostupna u SAD, Kanadi, Meksiku, Velikoj Britaniji, Rumuniji, Južnoj Africi i Australiji, a služi za povezivanje sa kompanijama kojima su potrebni „ljudi na terenu“ za istraživanje. Ovde se može zaraditi između 2 i 12 dolara za jednostavne zadatke poput provjeravanja cijena na nekom mjestu ili izloga u radnjama.

 

Preuzeto sa travelmagazine.rs