KRF – smaragdno ostrvo, drugo po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najljepših grčkih ostrva. Krf leži u Jonskom moru, koje je dio Sredozemnog mora, a sjeverno se spaja sa Jadranskim. Pored izvanrednih uslova za razvoj ljetnjeg turizma, tu je i očuvan stari grad Krf, u kome se lako mogu primijetiti uticaji sa Zapada. Na Krfu postoji međunarodni aerodrom kao i univerzitet, na kojem se izučavaju istorija, muzika, jezik kao i bibliotekarstvo i arhiviranje.

KAVOS – skrivena oaza divlje i lude zabave, na samom jugu ostrva, svega nekoliko kilometara udaljena od luke Lefkimi. Na ostrvo se stiže trajektom iz Igumenice, a putovanje traje oko 60 minuta. Udaljenost ljetovališta od glavnog grada je oko 40 km. Kavos sa pravom nosi titulu najživahnijeg mjesta sa jednom od najdužih pješčanih plaža na ostrvu. Hiljade mladih svake godine bira Kavos kao svoju destinaciju, poznatu po dobrom provodu, brojnim klubovima, barovima, restoranima i diskotekama u kojima žurke traju bez prestanka. Predstavlja najatraktivnije mjesto koje je sinonim za zabavu i koje će zadovoljiti sve vaše potrebe, kako za odmorom, tako i za vrhunskim provodom.

Da li ste znali?

  • Krf je ostrvo sa rekordnim brojem plaža, čak 119 njih.
  • Jedan od filmova o Džejms Bondu, „Samo za tvoje oči“ – sniman je na ostrvu.
  • Ostrvo je dobilo ime po nimfi Kerkiri u koju je Zevs bio zaljubljen i koju je doveo na ostrvo.
  • U Kavosu glavna ulica pruža se paralelno sa plažom, i prepuna je noćnih klubova i barova u kojima žurke traju do svitanja.
  • Na ostrvu se nalazi akva park Akvalend, koji važi za jedan od najboljih u Evropi, a dizajnirale su ga kompanije koje su projektovale Diznijeve parkove i Universal studios.

Preuzeto sa Balkan fun.