Pripreme su u toku za građevinu koja će postati najveći hotel u obliku gitare, kao deo Seminole Hard Rock Hotel & Casino…

Planovi za ovu građevinu otkriveni su na velikoj zabavi, sa vatrometom i gitarama. Novi hotel sa 638 soba će biti pravi spektakl za sve koji ga budu ugledali. Dizajniran kao dvije gitare naslonjene jedna na drugu, ovaj hotel će imati visinu od 140 metara, a sadržaće i ogromni spa kompleks. Smion dizajn hotela je inače vizija Džejmsa F. Alena, izvršnog direktora Seminole Gaming i predsjedavajućeg Hard Rock International.

Njegova vizija sada postaje stvarnost. “Arhitektonski dizajn je sam po sebi ogromna atrakcija. Tu nema pretjerivanja, jer je ovo do sada neviđeno u cijelom svijetu”, izjavio je Alen.

Otvaranje ovog hotela zakazano je za 2019.godinu, a troškovi njegove izgradnje će dostići cifru od 1.5 milijardi dolara, jer će biti dodat dvostruki broj soba postojećem hotelskom prostoru. Pored dodavanja građevine u obliku gitare, gosti ovog hotela će moći da provode vrijeme u novom kompleksu sa bazenima.

Izvor: www.luxlife.rs