Uvijek se očekuje da će ljeto na Zakintosu biti ludo, nezaboravno i prepuno uspomena koje će vas u kasnijem dobu života podsjećati na odlično provedenu mladost. Na party putovanju na Zakintos, najviše se misli o tome gdje izaći i koji su najbolji klubovi Zakintosa. Međutim, nakon lude večeri i kupanja po cijeli dan svima nam treba oporavak i hidratacija. Koji je bolji način oporavka od odlaska u neki od najboljih i najpristupačnijih restorana na Zakintosu.

Evo koji su to restorani na Zakintosukoje prosto morate obići i gdje možete pojesti odličnu klopu, a pritom sačuvati novac za ludi noćni provod i ukusne koktele na plaži.

#1 Panos (Laganas)

Panos restoran Zakintos

Ovaj restoran najbolje odražava duh Laganasa kao najživljeg grada na Zakintosu. Ovde ćete naći odličnu hranu po niskim cijenama. Osoblje je veoma ljubazno i prijateljski nastrojeno, a odmah pored restorana nalazi se koktel bar.

Koliko je restoran zapravo dobar najbolje svjedoči konstantna gužva i velika tražnja za njihovom ukusnom hranom. Prijateljsko osoblje, velike ukusne porcije po niskim cijenama i još bolji kokteli. Jedina mana je što ćete se osjećati kao da se rastajete sa porodicom kada budete odlazili.

Vrsta hrane: grčka kuhinja, jela sa roštilja, mediteranska hrana;
Lokacija: Ulica Kalamaki, Laganas 290 92, Zakintos, Grčka;

#2 Tazies (Kalamaki)

Kalamaki restoran Tazies

Fantastično mjesto ako brinete o cijenama na Zakintosu i želite da što više novca trošite na provod ili se upravo vraćate iz istog i treba vam jedan dobar burger. Hrana je svježe spremljena, cijene su niske, a usluga brza. Služe najbolji giros na cijelom Kalamikiju, samo 2€ po porciji. Pice su takođe jeftine.

Takođe, ako vam bude dosta grčke hrane, možete uživati u odličnim engleskim pitama i grašku. Očigledno je da ciljaju englesku populaciju. Vlasnik je mnogo kul tip, i čak će vam ugoditi ako tražite da se spremi nešto što nije na meniju.

Vrsta hrane: grčka i britanska kuhinja, brza hrana sa opcijom sjedenja;
Lokacija: Glavni put, Kalamaki 723 00, Zakintos, Grčka;

#3 Porto Paradiso (Alykes)

Porto paradiso restoran u Alikesu na Zakintosu

Ako želite da se osjećate kao da ste na ljetovanju na Karibima (iako Zakintos nije daleko od takvog utiska), ovo je pravo mjesto za vas. Dekoracije, pogled na plažu i omamljujuća muzika će vas zbuniti i na trenutak nećete znati gdje se nalazite. Bašta je puna života, ima dosta mjesta u hladu. Ako ne želite da se krijete od sunca, imaju i ležaljke koje možete koristiti za 6€.

Bilo da ste gladni ili žedni, ovaj restoran na plaži vas neće ostaviti praznog stomaka. Hrana je sasvim pristojna i pristupačna. Baš kao i piće, možete kupiti veliki Myhos za samo 2.5€. Odlično mjesto za opuštanje nakon burne noći.

Vrsta hrane: grčka/evropska/mediteranska kuhinja, bar, prilagođeno vegeterijancima;
Lokacija: Plaža, Alykes 290 90, Zakintos, Grčka;

#4 Seaside restoran na plaži (Laganas)

SeaSide restoran na plaži Laganas Zakintos

Još jedan restoran sa opuštajućim pogledom na plavetnilo jonskog mora. Uživajte u odličnoj hrani i ljubaznoj usluzi dok vas zvuk talasa koji se lome po plaži mami i relaksira. Ako se uželite mora, dovoljno je samo da prošetate par metara do obale.

Restoran je poznat po odlično pripremljenoj grčkoj hrani, kažu da je njihova mousaka najbolja na cijelom Zakintosu. Preporučuje se i pržena lignja. Možda ćete malo duže čekati na hranu, ali se svaki sekund isplati.

Vrsta hrane: grčka / morska / mediteranska kuhinja;
Lokacija: Plaža Laganas, Laganas 291 00, Zakintos, Grčka;

#5 Sirocco (Laganas)

Sirocco restoran u Laganasu na Zakintosu

Ne možete da kažete da ste bili na Laganasu, ako niste posjetili Sirocco. Vlasnici ovog restorana zaslužni su za pravu porodičnu atmosferu koju ćete osjetiti ovde, iako nije mjesto za porodice već sve one koji odluče da jedu kvalitetno i ne pretjerano skupo. Ako pak i dođu porodice, lijepo je znati da ih ima pored tolikog broja mladih koji putuju Balkan Fun-om, a koji jedva čekaju vrhunski provod u Laganasu. Svakako hrana je fantastična i dolazi u velikim porcijama, mjesto je čisto, cijene su pristupačne.

Njihov doručak je na posebno dobrom glasu, pravo mjesto za punjenje baterija na početku dana, nakon besane noći.

Vrsta hrane: grčka / evropska / mediteranska kuhinja;
Lokacija: Glavna ulica, Laganas 291 00, Zakintos, Grčka;

#6 Sizzlebang Grill by Gyors (Laganas)

Sizzle bang pristupačni restorani na Zakintosu

Restoran koji nudi više nego što biste očekivali na prvi pogled. Iako ne izgleda kao klasičan grčki restoran, hrana koju služe je više nego tradicionalna. Izbor jela je veoma veliki i prilagođen svim ukusima. Svakog dana se služi poseban grčki specijalitet.

Osoblje je veoma ljubazno, hrana je ukusna i jeftina. Nema razloga da ne posjetite restoran ako tražite dobru hranu po pristupačnim cijenama.

Vrsta hrane: grčka / meksička / britanska kuhinja / brza hrana;
Lokacija: Kalamaki, Laganas 290 92, Zakintos, Grčka;

Ako ste u dilemi koji restoran posjetiti, nemojte se brinuti, jer ne možete da pogriješite. Najbolje bi bilo da ih sve posjetite, u svakom slučaju ćete uživati, a idealno da to učinite sa Balkan Fun-om ovog leta u Zakintosu, jer ćete jeftinim aranžmanom sigurno uštediti i za ukusnu klopu.

Preuzeto sa Balkan Fun.