Wizz Air, najveća low-cost aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, saopštila je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima Wizz Air-a od 29.oktobra 2017.

Putnici će moći da unesu u putničku kabinu jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23cm. Ovaj prtljag će biti uključen u cijenu karte. Ova odluka predstavlja povećanje limita besplatnog ručnog prtljaga za 50% u odnosu na trenutno važeće pravilo.

Putnicima koji su već ranije kupili karte, preko svih kanala prodaje, sa doplatama za veći ručni prtljag, a putuju od 29. oktobra 2017. biće vraćen novac, u iznosu plaćene doplate uvećane za 20%, u vidu kredita u okviru njihovog WIZZ naloga.

“Istraživanja zadovoljstva putnika pokazalo je da je preko 80% Wizz Air-ovih putnika veoma visoko ocijenilo WIZZ u pogledu usluge tokom leta, ljubaznosti i profesionalizma osoblja. Wizz Air stalno osluškuje komentare svojih putnika, zbog čega verujemo da će nova pravila za ručni prtljag za njih predstavljati poboljšanje naše usluge”, kazali su iz kompanije.

Aviokompanija je objavila i da uvodi novu, dodatnu, uslugu za putnike nazvanu “WIZZ Priority”. Ova usluga je dostupna već od danas na svim letovima Wizz Air-a i uključivaće:

  • Prioritetno ukrcavanje
  • Putnici mogu da u ručni prtljag unesu i jednu dodatnu, malu, torbu (maksimalnih dimenzija 40x30x18cm)
  • Garantovano unošenje ručnog prtljaga u putničku kabinu, počev od 29. oktobra (ovo je takođe dostupno i putnicima koji kupe WIZZ Go, WIZZ Plus i WIZZ Privilege Pass).

Govoreći povodom objavljivanja finansijskih rezultata za prvo tromesečje (Q1) Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor (CEO) Wizz Air-a je izjavio:

“Današnjim saopštenjem podvlačimo Wizz Air-ovu posvećenost stalnom poboljšanju iskustva naših putnika u svim segmentima putovanja. Wizz Air je ponosan na svoja softverska rešenja koja su prijemčiva putnicima, na najmoderniju tehnologiju i efikasnost naše flote kao i izvrsnu uslugu tokom leta i profesionalizam našeg osoblja. Predano radimo da obezbedimo da svako putovanje sa Wizz Air-om bude što jednostavnije i bez ikakvog stresa, a ukidanjem doplate za ručni prtljag na svim našim letovima počev od 29. oktobra dodatno naglašava našu posvećenost ovom cilju”.

Preuzeto sa rio priče sa putovanja.