Sa svojim očaravajućim pejzažima i bogatom istorijom, ova zemlja zauzela je prvo mjesto na listi najljepših država svijeta…

Okružena morima, Škotska se nalazi na savršenoj poziciji za uživanje u svemu lijepom što priroda može da ponudi. Kroz istoriju, divlja i robusna ljepota ove zemlje zauzela je posebno mjesto u srcima brojnih ljudi. Njena prirodna ljepota imala je udjela i u oblikovanju poezije, igrajući ulogu muze legendarnim pjesnicima kao što je Ser Valter Skot.

Kako nam govore rezultati londonske publikacije Rough Guides, Škotska je sada ponijela titulu najljepše države na svijetu. Pored prirodne ljepote, ona vam može ponuditi mračna i duboka jezera i zatone, koji su upravo jedan od glavnih razloga za posjetu ove zemlje.

Njena istorija je podjednako uzbudljiva, jer je Škotska pročičkana zamkovima i misterioznim ruševinama svuda okolo. Ona će ostvariti želje i hirove svakog putnika koji žudi za istraživanjem, ali će svakako biti idealan izvor inspiracije za one kojima je potrebna muza.

Osim Škotske, koja je prva na ovoj listi, na drugoj poziciji se našla Kanada, koja takođe nudi nepreglednu i neprevaziđenu prirodnu ljepotu, a prati ih Novi Zeland. Inače, na top 20 listi uglavnom se nalaze evropske zemlje, sa Italijom na četvrtom mjestu. Engleska i Vels našli su se na sedmoj i desetoj poziciji, dok je Indonezija zauzela šesto mjesto.

Izvor: www.luxlife.rs