Instagram je definitivno mjesto gdje najveći broj putnika objavljuje svoje fotografije, pa samim tim je i mnogo onih koji destinaciju biraju na ovoj društvenoj mreži.

Lista najpopularnijih destinacija ove zime napravljena je na osnovu objavljenih fotografija i heštegova na Instagramu.

Kao najpopularniji grad u zimskim danima našao se Bern. Švicarska prijestonica poznata je po prelijepom starom gradu. Hešteg Bern korišten je više od milion puta što svjedoči da se veliki broj turista, koji svoja putovanja dijele na društvenim mrežama, odlučuje da zimski odmor provede baš ovdje. Na drugom mjestu našao se Aspen u Koloradu, 930.000 puta označen na Instagramu. Veliki je broj i onih koji se upućuju u Norvešku kako bi gledali polarnu svjetlost. Četvrta destinacija je naselje Šamoni u istočnoj Francuskoj. Peto najposjećenije mjesto je nacionalni park u SAD Josemiti, na šestom mestu našlo se mesto u Švicarskoj – Cermat.

Sedmo mjesto zauzeo je još jedan nacionalni park u SAD – Jelostoun, a zatim Bled u Sloveniji, Češki Krumlov i Grindelvald u Švicarskoj. Ako se malo bolje pogleda, tri destinacije sa ove liste nalaze se u Švicarskoj, što je čini popularnom zemljom u ovom dobu godine, ali su i dve u SAD.

Izvor: b92