Glamping je postao veoma popularan trend u zadnjih nekoliko godina, mada je većina svjetskih odmarališta ovog koncepta pomjerila granice, pa previše modernih pogodnosti lako mogu uništiti utisak kampovanja.

Glamping je novi svjetski trend koji već već izvjesno vrijeme podjednako oduševljava ljubitelje prirode i  turiste koji žele da u toku svog odmora budu u prirodnom okruženju, a da  to ne utiče na njihove potrebe za komoditetom i komforom.

Hotel Cottars  iz 1920. godine je nešto drugo, magično mjesto u Keniji, koje se graniči sa rezervatima Serengeti i Loliondo, na jugoistoku Nacionalnog rezervata Maasai Mara.

Ovo prekrasno odmaralište dolazi sa luksuznim šatorima opremljenim baš onako kako su bili skoro prije jednog vijeka, pazeći da odlazak na safari bude nezaboravno iskustvo, romantično i avanturističko putovanje nazad kroz vrijeme.

Ovde je sve upravo onako kako je bilo prije 100 godina, od kupatila, antikvitetne safari opreme koja visi na zidovima, predivnog namještaja iz epohe, pa do dekora koji čine ove luksuzne šatore apsolutno nevjerovatnim. Postoji, naravno i nekoliko koncesija modernosti, ali to je za očekivati.

Ovdje možete vidjeti neke od svojih omiljenih divljih životinja – lavove, slonove, geparde i mnoge druge životinje. U svakom slučaju, ova jedinstvena lokacija će biti jedno nezaboravno iskustvo.

Izvor: www.luxlife.rs