Easy TravelEasy Travel
Forgot password?

KUBA – 10 DANA AVIONOM

Prijavu za ovo putovanje možete poslati putem kontakt forme koju vidite u nastavku:

  BROJ TELEFONA (OBAVEZNO)

   

  KUBA – HAVANA -10 DANA AVIONOM

  PROMO cijena 1980 KM (avion+takse+smještaj+transferi+vodič)

   

  POLASCI:

  • u martu: 09.03.2018; 16.03.2018; 23.03.2018. i 30.03.2018.
  • u aprilu: 06.04.2018; 13.04.2018. i 20.04.2018.

   

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1 DAN: BEOGRAD – HAVANA

  Okupljanje na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu dva sata prije leta. Let do Havane sa presjedanjem.

  2 DAN: HAVANA

  Dolazak u Havanu. Transfer sa aerodroma do smještaja. Prvi dan na Kubi odmaramo i upoznajemo se sa magijom Kariba. Fakultativno idemo na plažu Don Pepe, jednu od plaža koje se nalaze na 15 km od Havane. Uživamo u tirkiznom moru, ležimo ispod palmi na bijelom pijesku i slušamo muziku lokalnih muzičara. Povratak u Havanu. Noćenje.

  3 DAN: HAVANA

  Krećemo u fakultativni obilazak Havane. Prvo obilazimo dijelove Centralne Havane, upoznajemo se sa načinom života Kubanaca. Pijaca, igranje domina na ulici, djeca koja žele da se slikaju, a čiji osmijeh ne možemo da odbijemo… Odlazimo u Callejon de Hammel da gledamo (i plešemo) rumbu sa Afrokubancima. Nakon toga obilazimo Vedado – novi dio Havane i pijemo kafu u hotelu “Nacional” gdje je sniman film “Kum”. Noćenje.

  4 DAN: HAVANA

  Danas obilazimo Staru Havanu, Kapitolio, pet glavnih trgova u Staroj Havani, ulicu Obispo – glavnu šetališnu zonu, Central Park gdje se skupljaju lokalci da pričaju o bejzbolu, šetalište Prado glavno mjesto okupljanja lokalnih umjetnika… Naveče šetamo po Malekonu, šetalištu uz more, družimo se sa Kubancima, a možda ponekad i zaplešemo! Noćenje.

  5 DAN: HAVANA – VINJALES – HAVANA

  Fakultativni izlet – Vinjales, ruralni predjeli Kube. Obilazimo plantaže duvana i šećerne trske, sušare duvana, zatim odlazimo u kuću jedne porodice koja živi u ovom selu, gdje nam naš domaćin pokazuje na koji način se prave kubanske cigare, a domaćica sprema kafu od upravo ubranih zrna u okolini. Nakon ručka u lokalnom seoskom restoranu idemo u obilazak Indijanske pećine u oblasti koja je pod zaštitom UNESCO-a zato što ovakve stijene postoje samo ovdje i na još par mjesta u svijetu. Kroz pećinu prvo malo pješačimo, a zatim se ukrcavamo u čamac koji nas vozi po rijeci unutar pećine i nakon vožnje izvozi iz nje. Večernji povratak u Havanu. Noćenje.

  6 DAN: HAVANA – VARADERO

  Fakultativni odlazak u Varadero (opciono 1 noć – 2 dana).  Varadero je jedno od najpoznatijih ljetovališta u ovom dijelu svijeta. Prelijepa plaža duga 20 km, mir i tišina, apsolutni odmor na Karibima! Za one koji bi radije ostali u Havani dan mogu provesti na plaži Santa Maria. Noćenje.

  7 DAN: HAVANA

  Prijepodne odlazimo do Trga Revolucije, istorijskom mjestu gdje je Castro držao svoje govore i na kom se nalazi memorijalni spomenik posvećen Hose Martiju, glavnom borcu za oslobođenje Kube od španske vlasti. Slobodno popodne za ispijanje ruma ili plesanje salse! Noćenje.

  8 DAN: HAVANA

  Fakultativni izlet – obilazak kuće Ernesta Hemingveja. Na ovom izletu dobićete potpunu sliku o cjelokupnom životu čuvenog pisca, saznaćete zašto je on odlučio da provede veliki dio svog života u okolini Havane, vidjećete njegove lične predmete i čuti o njegovoj tragičnoj smrti. Nakon povratka u Havanu, možemo posjetiti bar “Floridita” mjesto u kom je ovaj pisac provodio vrijeme i probati čuveni koktel daikiri, koji se služi samo u ovom baru! Nakon toga slobodno vrijeme možete iskoristiti da još malo istražujete ulice Stare Havane. Posljednja noć na Kubi, opraštanje od novih prijatelja, prilika da utvrdite svoje salsa pokrete! Noćenje.

  9 DAN: HAVANA – BEOGRAD

  Napuštanje smještaja i transfer do aerodroma. Let do Beograda sa presjedanjem.

  10 DAN: BEOGRAD

  Dolazak u Beograd. Vraćamo se sa ovog nevjerovatnog puta, dok u glavi i dalje čujemo zvuke regetona, a noge nam same zaigraju na ritam salse. Kraj putovanja!

   

  CIJENA ARANŽMANA: od 1980 KM

   

  ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
  • Avionske karte na relaciji Beograd – Havana – Beograd sa svim taksama
  • Smještaj u Casa particulares (1/2 i 1/3 krevetne sobe) – na bazi noćenja
  • Transfere (od aerodroma do smještaja i od smještaja do aerodroma)

   

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Fakultativne obilaske
  • Individualne troškove za vrijeme putovanja
  • Kubansku vizu (može osigurati agencija; BH državljani vade turističku karticu u iznosu oko 120,00 KM po osobi)
  • Obaveznu izlaznu taksu s Kube – 25 CUC (20,00 evra)
  • Hranu

   

  U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

   

  USLOVI PLAĆANJA: 

  • Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM, 580 KM (300 €) u eurima se plaća inopartneru na samom putovanju (uključeno u navedenu cijenu aranžmana).
  • Ostatak je moguće plaćati na rate najkasnije do 6 sedmica prije puta.

   

  PRIJAVLJIVANJE:

  • Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen.
  • Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom.
  • Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.
  • Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put.
  • Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
  • Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

   

  Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja agencije Jungle Travel d.o.o. koje možete pročitati OVDJE.