Easy TravelEasy Travel
Forgot password?

KUBA – 17 DANA AVIONOM

Prijavu za ovo putovanje možete poslati putem kontakt forme koju vidite u nastavku:

  BROJ TELEFONA (OBAVEZNO)

  KUBA – 17 DANA AVIONOM

  od 2300 KM (aviokarta+takse+smještaj+transferi)

   

  POLASCI: 

  • u aprilu: 04.04.2018.
  • u maju: 09.05.2018. i 28.05.2018.
  • u julu: 04.07.2018.
  • u avgustu: 06.08.2018.

   

  HAPPY MONTH – SPECIJALNA CIJENA ZA POLASKE U MAJU 2300 KM – VAŽI ZA PRIJAVE DO 01.04. ILI DO POPUNE MJESTA!

   

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. DAN: BEOGRAD – HAVANA

  Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu. Let do Havane s presjedanjem. Transfer s aerodroma do smještaja. Noćenje.

  2. DAN: HAVANA

  Prvi dan na Kubi odmaramo i upoznajemo se s magijom Kariba. Fakultativno idemo na plažu Don Pepe, jednu od plaža koje se nalaze na 15km od Havane. Uživamo u tirkiznom moru, ležimo ispod palmi na bijelom pijesku i slušamo muziku lokalnih muzičara. Povratak u Havanu.Noćenje.

  3. DAN: HAVANA

  Krećemo u fakultativni obilazak Havane. Prvo obilazimo dijelove Centralne Havane, upoznajemo se s načinom života Kubanaca. Pijaca, igranje domina na ulici, djeca koja se žele slikati, a čiji osmijeh ne možemo odbiti… Odlazimo u Callejon de Hammel pogledati (i plesati) rumbu s Afrokubancima. Nakon toga obilazimo Vedado – novi dio Havane i pijemo kavu u hotelu „Nacional“ gdje je sniman film „Kum“. Noćenje.

  4. DAN: HAVANA

  Danas obilazimo Staru Havanu, Capitolio, pet glavnih trgova u Staroj Havani, ulicu Obispo – glavnu šetališnu zonu, Central Park gdje se skupljaju lokalci da pričaju o bejzbolu, šetalište Prado, glavno mjesto okupljanja lokalnih umjetnika… Naveče se šetamo po Maleconu , šetalištu uz more, družimo se s Kubancima, a možda ponekad i zaplešemo! Noćenje.

  5. DAN: HAVANA

  Fakultativni izlet – obilazak kuće u kojoj je živio Ernest Hemingway. Na ovom izletu dobit ćete potpunu sliku o cjelokupnom životu čuvenog pisca, saznat ćete zašto je on odlučio provesti veliki dio svog života u okolici Havane, vidjet ćete njegove lične predmete i čuti o njegovoj tragičnoj smrti. Nakon povratka u Havanu, možemo posjetiti bar „Floridita“ mjesto u kojem je ovaj pisac provodio vrijeme i probati čuveni koktel daiquiri, koji se služi samo u ovom baru! Nakon toga slobodno vrijeme možete iskoristiti da još malo istražujete ulice Stare Havane. Noćenje.

  6. DAN: HAVANA

  Fakultativni izlet – Vinales, ruralni predjeli Kube. Obilazimo plantaže duhana i šećerne trske, sušare duhana, zatim odlazimo u kuću jedne obitelji koja živi u ovom selu, gdje nam naš domaćin pokazuje na koji način se rade kubanske cigare, a domaćica sprema kafu od upravo ubranih zrna u okolici. Nakon ručka u lokalnom seoskom restoranu idemo u obilazak Indijanske pećine u oblasti koja je pod zaštitom UNESCO-a zato što ovakve stijene postoje samo ovdje i na još par mjesta u svijetu. Kroz pećinu ćemo prvo malo pješačiti, a zatim se ukrcavamo u čamac koji nas vozi po rijeci unutar pećine i nakon vožnje izvozi iz nje. Večernji povratak u Havanu. Noćenje.

  7. DAN: HAVANA

  Prijepodne odlazimo do Trga Revolucije, historijskog mjesta gdje je Castro držao svoje govore i na kojem se nalazi memorijalni spomenik posvećen Hose Martyju, glavnom borcu za oslobođenje Kube od španske vlasti. Slobodno popodne za ispijanje ruma ili plesanje salse! Noćenje.

  8. DAN: HAVANA – VARADERO

  Fakultativni odlazak u Varadero (opcionalno 1 ili 2 noći za koje skraćujemo boravak u Havani). Varadero je jedno od najpoznatijih ljetovališta u ovom dijelu svijeta. Prelijepa plaža duga 20km, mir i tišina, apsolutni odmor na Karibima! Noćenje.

  9. DAN: VARADERO – TRINIDAD

  U popodnevnim satima stižemo u Trinidad, našu drugu bazu, malo mjesto koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, jer su svi objekti sačuvani iz kolonijalnog razdoblja. Nakon obilaska grada, naveče prvo uživamo uz zvuke salse u Casa de la Musica, a zatim odlazimo u diskoteku u pećini gdje cijelu noć plešemo uz ritmove modernih latino hitova. Noćenje.

  10. DAN: TRINIDAD

  Fakultativni izlet – jahanje konja. Prava avantura i za one koji su nekada imali iskustva u jahanju i za one koji će ovo prvi put probati. Jašemo do Nacionalnog parka koji se nalazi u blizini, idemo do vodopada gdje radimo pauzu za kupanje u malom prirodnom jezeru, ispijamo sok od šećerne trske, a nakon toga opet jašemo kroz prekrasne predjele do Trinidada. Noćenje.

  11. DAN: TRINIDAD

  Fakultativni izlet – Cayo Iguana (ostrvo iguana). Vozimo se katamaranom na valovima Karipskog mora. Na ostrvu uživamo u prelijepoj plaži, probamo njihovu paellu s morskim plodovima, a za sve to vrijeme društvo nam pravi veliki broj iguana, koje se slobodno šetaju po otoku i druže s nama. Nakon cjelodnevnog uživanja vraćamo se u Trinidad. Noćenje.

  12. DAN: TRINIDAD

  Fakultativni izlet – treking po nacionalnom parku. Vozimo se kamionom koji je napravljen za turistička razgledavanja do vidikovca na planinama Topes de Collantes s kojeg se vidi cijeli kotar. Nakon pauze produžavamo do Kuće kafe, gdje se upoznajemo s procesom proizvodnje kafe i uživamo u ispajnju jedne. Nakon toga krećemo u avanturu – pješačenje kroz šume, uživamo u prelijepoj prirodi, upoznajemo se s tropskim biljkama i životinjama. Nakon nekog vremena stižemo do vodopada, kupamo se u hladnoj vodi te pješačimo nazad uz brda kako bi savladali i tu posljednju prepreku. Nakon napornog dana se vraćamo u Trinidad. Noćenje.

  13. DAN: TRINIDAD – SANTA KLARA I SJENFUEGOS – TRINIDAD

  Fakultativni izlet – Santa Klara i Sjenfuegos. Krećemo rano ujutro kako bi se upoznali s još dva grada na Kubi. Jedan od njih je Santa Klara, značajan je kao mjesto na kome se završila kubanska revolucija i zato ovdje obilazimo prvo Memorijalni kompleks posvećen Che Guevari, njegov grob i muzej koji sadrže dosta njegovih osobnih predmeta. Nakon obilaska grada putujemo do Sjenfuegosa, jedinog grada koji je izgrađen u francuskom stilu. Obilazimo grad, šetamo se Bulevarom – glavnim šetalištem, obilazimo glavni trg sa triumfalnim vratima (jedina na Kubi), vozimo se pored Punta Gorde, elitnog naselja pored obale mora, obilazimo palaču Valle, prelijepu palaču koja je bila kockarnica u BATISTINI vrijeme… Povratak u Trinidad. Noćenje.

  14. DAN: TRINIDAD

  Posljednji dan za odmor na plaži Ancon, jednoj od najljepših plaža na Karipskom moru. Uživanje u zalasku sunca i pijuckanju mojita… Zadnja noć za ples s Kubancima na stepenicama Casa de la Musica. Noćenje.

  15. DAN: TRINIDAD – HAVANA

  Napuštanje smještaja i povratak u Havanu. Slobodno popodne za kupovinu suvenira, šetnju po Havani ili za neku od plaža (Playas del Este) do kojih možemo doći vozeći se oldtajmerima, ili u obilasku Havane, uživanje na nekim od trgovima uz zvuke kubanske muzike u pozadni. Posljednja noć na Kubi, opraštanje od novih prijatelja, prilika da utvrdite svoje salsa pokrete! Noćenje.

  16. DAN: HAVANA – BEOGRAD

  Slobodno prijepodne. Transfer do aerodroma. Let do Beograda s presjedanjem.

  17. DAN: BEOGRAD

  Dolazak u Beograd. Vraćamo se s ovog nevjerojatnog puta, dok u glavi i dalje čujemo zvuke reggaetona, a noge nam same zaigraju na ritam salse. Kraj putovanja.

  U slučaju da se cijela grupa složi, doplaćuje se 100 eura i skraćuje se po dva dana Havane i Trinidada da bi otišli do Santiago de Kube! Posebni doživljaji, detalji i topli Karibi u džepu!

  SANTIAGO DE KUBA

  1. DAN: Odmor na plaži gdje nam lokalci pripremaju klopu i koktele u svojim kućama.

  2. DAN: Fakultativni izlet do Granjita Siboney – kuće u kojoj je pripremana prva revolucija, delfinarijum i plivanje s delfinima, laguna Baconao, krokodili, prelijep pogled na cijelu lagunu, kaktusi, dolina prahistorije. Odlazak na Plazu Verraco gdje nam lokalci pripremaju hranu.

  3. DAN: Fakultativni obilazak: tvrđava Morro, muzej Bacardi, muzej namještaja u najstarijoj kući na Kubi, terasa hotela Casa Grande i najljepši pogled na cijeli zaljev s vrha hotela uz odličnu pina coladu i puding.

   

  CIJENA ARANŽMANA: od 2300 KM

   

  ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
  • Avionske karte sa svim taksama
  • Smještaj u pansionima (guesthouse) – casa particulares (1/2 i 1/3 krevetne sobe) – na bazi noćenja
  • Prevoz na relaciji Havana – Trinidad – Havana
  • Transfere (od aerodroma do smještaja i od smještaja do aerodroma)

   

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Doplatu za odlazak u Santiago de Cubu – (100,00 evra)
  • Fakultativne obilaske
  • Individualne troškove za vrijeme putovanja
  • Kubansku vizu (može osigurati agencija; BH državljani vade turističku karticu (120,00 KM po osobi))
  • Obaveznu izlaznu taksu s Kube – 25 CUC (20,00 evra)
  • Hranu

   

  U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

   

  USLOVI PLAĆANJA: 

  • Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM, 500 € u evrima se plaća inopartneru na samom putovanju (uključeno u navedenu cijenu aranžmana).
  • Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put.

   

  PRIJAVLJIVANJE:

  • Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen.
  • Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom.
  • Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.
  • Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put.
  • Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
  • Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

   

  Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja agencije Jungle Travel d.o.o. koje možete pročitati OVDJE.