Easy TravelEasy Travel
Forgot password?

MEKSIKO – 17 DANA AVIONOM

Prijavu za ovo putovanje možete poslati putem kontakt forme koju vidite u nastavku:

  BROJ TELEFONA (OBAVEZNO)

  MEKSIKO – 17 DANA AVIONOM

  Mexico City, Isla Mujeres, Playa del Carmen od 3100 KM  (uključene aviokarte, sve takse, smještaj, transferi)

  POLAZAK: 07.06.2018. godine

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1 DAN: BEOGRAD – MEXICO CITY

  Polazak iz Beograda i transfer do aerodroma u Budimpešti. Let do Mexico Cityja sa presjedanjem. Dolazak u najveći grad na svijetu i smještaj u hostel koji se nalazi u samom centru grada, u mirnom i prelijepom rezidencijalnom dijelu Mexico Cityja, udaljen samo nekoliko desetina metara od Zocalo trga (trećeg najvećeg trga na svijetu) i ruševina Tenochtitlana,, glavnog grada moćnog carstva Asteka. Noćenje.

  2 DAN: MEXICO CITY

  Prije podne krećemo u šetnju glavnim ulicama i trgovima. Fasade iz kolonijalnog perioda će vas ostaviti bez daha, a monumentalne građevine i ulice Meksika će vas očarati svojom ljepotom. Fakultativni odlazak u Muzej antropologije, koji nikako ne trebate propustiti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  3 DAN: MEXICO CITY

  Fakultativni izlet u Teotihuacan, drevni grad koji su i sami Asteci smatrali gradom Bogova, gdje ćete vidjeti impresivne piramide Sunca i Mjeseca i upoznati se malo više sa kulturom i religijom Asteka. Povratak u smještaj. Noćenje.

  4 DAN: MEXICO CITY

  Fakultativni izlet do Xochimilca i vožnja čamcima po prelijepim kanalima. Floating Market (plutajuće pijace), mariači… Povratak u Mexico City. Fakultativni odlazak u muzej Fride Kahlo. Noćenje.

  5 DAN: MEXICO CITY

  Slobodan dan u Mexico Cityju. Noćenje.

  6 DAN: MEXICO CITY – ISLA MUJERES

  Napuštanje soba i transfer do aerodroma. Let za Cancun. Transfer do luke u Cancunu i vožnja brodom do Isla Mujeresa, malog i mirnog ostrva u Karipskom moru. Nekada je „ostrvo žena“ bilo malo ribarsko naselje, raj za ronioce i pustolove, a danas je to divno malo mjesto za backpackere i putnike koji žele da u potpunom miru i tišini uživaju u Karipskom moru. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  7 DAN: ISLA MUJERES

  Slobodno vrijeme za kupanje i obilazak ostrva. Fakultativni odlazak u „Dolphin Discovery“ gdje ćete imati mogućnost da plivate sa delfinima, fokama i morževima. Noćenje.

  8 DAN: ISLA MUJERES

  Slobodan dan za uživanje. Noćenje.

  9 DAN: ISLA MUJERES – PLAYA DEL CARMEN

  Ujutru pakujemo stvari i krećemo malo južnije. Stižemo u Playu del Carmen, prelijepo mjesto na obali Karipskog mora u državi Quintana Roo. Beskrajna pješčana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike da vidite, lijepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, marijači, barovi… To je Playa del Carmen. Smještaj u hotel koji se nalazi u blizini glavne ulice. Nestvarna boja Kariba i bijeli pijesak su udaljeni svega nekoliko metara od vas. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Uveče, po želji, idemo na tradicionalnu meksičku večeru, pa potom u bar na nekoliko pića (tekila, pivo, meskal…odlučite sami). Noćenje.

  10 DAN: PLAYA DEL CARMEN

  Fakultativni izlet u Chichen Itzu, grad Maja i jedno od novih svjetskih čuda. Ovo će sigurno biti jedno od najimpresivnijih mjesta koje ćete vidjeti u životu, a priča o Majama, njihova kultura i način života će vas bar malo trgnuti i natjerati vas da odete duboko u razmišljanje. Usput ćete imati priliku da se kupate u cenotama – prirodnom jezeru koje se nalazi u pećini. Po povratku sa izleta, pravimo kratku pauzu da bi vidjeli grad Valladolid. Povratak u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  11 DAN: PLAYA DEL CARMEN

  Fakultativni odlazak u Tulum, grad Maja na obalama Kariba. Iguane raznih boja i veličina će slobodno šetati pored vas, a poslije obilaska arheološkog lokaliteta Coba, idemo na jednu od najljepših plaža na Karipskom moru i sigurno jednu od najljepših plaža na svijetu. Imamo cijelo popodne za uživanje u ovom raju. Uveče se vraćamo u Playu del Carmen. Noćenje.

  12 DAN: PLAYA DEL CARMEN

  Slobodan dan u Playi del Carmen. Po želji, možemo vam organizovati fakultativne obilaske nacionalnih parkova “Xcaret” I “Xel-Ha” kao i rezervat biosfere „Sian Ka”. Noćenje.

  13 DAN: PLAYA DEL CARMEN

  Idemo na fakultativni izlet na ostrvo Cozumel. Stalna stanica kruzera i jedno od najatraktivnijih ljetovališta Meksika pružu vam mogućnost da vidite drugi najveći koralni greben na svijetu, raznobojne ribice i biljke. Poslije snorklinga ili ronjenja, idemo na laganu šetnju centrom ostrva. Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za Playu del Carmen. Povratak u hotel. Noćenje.

  14– 15 DAN: PLAYA DEL CARMEN

  Imat ćemo 2 dana za odmor na Karipskom moru i uživanje na suncu uz zvuke talasa i mirise meksičke kuhinje. 2 noćenja

  16 DAN: PLAYA DEL CARMEN

  Transfer do aerodroma i let za Budimpeštu sa presjedanjem.

  17 DAN: PLAYA DEL CARMEN – BEOGRAD

  Dolazak u Budimpeštu. Transfer do Beograda. Kraj putovanja.

  CIJENA ARANŽMANA: od 3180 KM

  ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Aviokartu Budimpešta – Mexico City – Budimpešta
  • Aviokartu Mexico City – Cancun – Mexico City
  • Transfer Beograd – Budimpešta – Beograd
  • Sve aerodromske takse i transfere prema planu i programu puta
  • Noćenja u hotelu/hostelu/guesthouseu u 1/2 krevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom prema planu i programu puta (5 noći u Mexico Cityu, 3 noći na Isli Mujeres, 7 noćenja u Playa del Carmen)
  • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Viza za Meksiko (državljani BiH lično podnose zahtjev u Beogradu)
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje
  • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno – historijske spomenike
  • Hranu

  U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

  USLOVI PLAĆANJA:

  • Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM, a nakon dobijanja vize plaća se još 1400 KM, 780 KM u eurima se plaća inopartneru na samom putovanju (uključeno u navedenu cijenu aranžmana).
  • Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put.

  PRIJAVLJIVANJE:

  • Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen.
  • Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom.
  • Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.
  • Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put.
  • Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
  • Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

  Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja agencije Jungle Travel d.o.o. koje možete pročitati OVDJE.