Easy TravelEasy Travel
Forgot password?

TAJLAND – 20 DANA AVIONOM

Prijavu za ovo putovanje možete poslati putem kontakt forme koju vidite u nastavku:

  BROJ TELEFONA (OBAVEZNO)

  TAJLAND – 20 DANA AVINOM

  Čang Mai, Puket, Pangan, Bangkok – od 2500 KM (avioni, takse, smještaji, transferi, vodič)

  POLAZAK: 19.07.2018. godine

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1 DAN: BEOGRAD – DOHA

  Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ dva sata prije leta. Spremni za veliku avanturu ukrcavamo se na let za Dohu u 12:15h. Dolazak u Dohu u 18:20h po lokalnom vremenu i presijedanje na let za Chiang Mai. Let u 19:55h.

  2 DAN: DOHA – ČANG MAI

  Dolazak u Čang Mai (Chiang Mai) u 08:45h ujutru. Transfer do smještaja. Naša prva stanica na proputovanju je drugi najveći grad Tajlanda, prepun drevnih budističkih hramova koji još nazivaju i „tajlandskom ružom sjevera”. Krećemo u fakultativni obilazak grada čije ime znači „novi grad” iako je star preko 700 godina. Osnovan je u 13. vijeku kao prijestolnica Kraljevine Lana, a postao je i centar budizma u sjevernom Tajlandu. Upoznajemo se za ovim živim, neobičnim i posebnim gradom, ispijajući prvi Chang ili Singha pivo. Smještaj u sobe u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Upoznavanje sa noćnim životom Tajlanda. Noćenje.

  3 DAN: ČANG MAI

  Danas krećemo na dvodnevni tracking. Transfer do nacionalnog parka i džungle u blizini Čang Maija. Prava avantura je ispred  nas, a očekuje nas tracking kroz džunglu, jahanje slonova, druženje sa pravim plemenima. Smještaj u bungalovima u džungli. Noćenje.

  4 DAN: ČANG MAI

  Jungle avantura se nastavlja – obilasci vodopada, splavarenje, kupanje… Završavamo našu avanturu u džungli i dolazimo u Čang Mai u večernjim satima. Noćenje.

  5 DAN: ČANG MAI

  Dan za fakultativni odlazak u Tiger Kingdom – gdje ćemo imati prilike da se družimo sa tigrovima i upoznamo bliže ove krupne mace. Popodne imamo na raspolaganju za fakultativno učenje o tajlandskoj kuhinji gde ćemo imati prilike da naučimo da pripremimo neka od tradicionalnih tajlandskih jela i uživamo u njima. Noćenje.

  6 DAN: ČANG MAI – PUKET

  Transfer do aerodroma i let za Puket (Phuket), najveće i najpoznatije tajlandsko ostrvo. Smješteni smo u mjestu Patong. Kupanje, masaže, prelijepe plaže, bijeli pijesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih ostrva, učinit će da se osjećate kao u raju. Vrijeme rezervisano isključivo za uživanje! Nesvakidašnji noćni život, scene kao iz najluđih filmova! Transfer do smještaja. Noćenje.

  7 DAN: PUKET

  Fakultativni izlet na ostrvo Pi Pi (Koh Phi Phi), na kojem je sniman film “Plaža“. Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya zaliva (Maya Bay), snorklingom u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja, upijamo ljepotu prirode oko nas… Povratak u Patong u večernjim satima. Noćenje.

  8 DAN: PUKET

  Fakultativni izlet na Džejms Bond ostrvo (James Bond Island – Phang Nga). Ovo ostrvce je deo arhipelaga manjih krečnjačkih ostrva – stijena, koje se izdižu iz mora žad zelene boje i u kojima su skrivene pećine bogate stalaktitima i stalagmitima. Povratak u smještaj. Noćenje.

  9-10 DAN: PUKET

  Slobodani dan koji možemo provesti na Rajskoj plaži (Paradise beach) i uživati u zvucima talasa, šarenim koktelima i uskakati u vodu sa lijana. Naveče možemo izaći u nezaboravan provod na Bangla Road. 2 noćenja.

  11 DAN: PUKET – PANGAN

  Napuštamo smještaj i upućujemo se ka našoj sljedećoj destinaciji – Pangan ostrvu (Koh Phangan). Dolazak na ostrvo u večernjim satima, transfer do smještaja. Noćenje.

  12 DAN: PANGAN

  Dan za fakultativni obilazak i upoznavanje ovog neobičnog i posebnog ostrva – obilazimo plaže, uvale, prevlake i unutrašnjost ostrva. Neobične plaže, ljuljaške iznad sitnog pijeska, šareni hlad palme i hladan cijeđeni sok. Dobrodošli u raj! Noćenje.

  13 DAN: PANGAN

  Fakultativni odlazak na Ko Tao (Koh Tao), ostrvo kornjače i penjanje na čuvenu stenu iznad prevlake koja povezuje dva ostrva. Zelena i plava boja dominiraju nam ispred očiju, a mi uživamo u pogledu. Povratak na Pangan. Noćenje.

  14-15 DAN: PANGAN

  Slobodna dva dana za uživanje na Phanganu. Upijamo energiju ovog ostrva, vozimo se motorima, jedemo kokose, posećujemo lokalnu pijacu i probamo lokalne specijalitete. 2 noćenja.

  16 DAN: PANGAN – BANGKOK

  Transfer do luke i polazak za prijestolnicu – Bangkok. Vožnja brod/bus. Dolazak u Bangkok u kasnim večernjim satima.Transfer do smještaja lociranog u centru Bangkoka, blizu čuvene ulice za backpackere – Kao San (Kao San Road). Poslije prirodne, vrijeme je da se upoznamo sa urbanom džunglom. Bangkok – “Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživjeli. Grad nalik New Yorku, upakovan u istočnjačku filozofiju, paprene mirise i drugačiju atmosferu. Veče provodimo u nekom od najpoznatijih nebodera za pogledom na nepregledna svjetla Bangkoka. Zabava i osmijesi do jutra. Noćenje.

  17 DAN: BANGKOK

  Budimo se i krećemo u fakultativno razgledanje grada – Kraljevska Palata čija je izgradnja započeta 1782. godine, tokom vladavine kralja Rame I, osnivača Čakri dinastije, a potom postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palate smješten je i Hram Smaragdnog Bude, najveća tajlandska svetinja, figura Bude isklesana od zelenog žada. Potom posjećujemo Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) sa ogromnom statuom dužine 46 metara i visine 15 metara, koja predstavlja prelazak Bude u nirvanu. Popodne nastavljamo do Golden Mount-a (Wat Saket) sa koga se pruža pogled na stari dio grada. Noćenje.

  18 DAN: BANGKOK

  Fakultativni odlazak u Ajutaju (Ayutthaya), koja je nekada smatrana najspektakularnijim gradom na svijetu, a danas predstavlja ruševine prijestolnice Kraljevine Ajutaja. Svojevremeno je bila prijestolnica Sijama, slavljena je kao jedan od najvećih gradova jugoistočne Azije i centar regionalne moći tokom 417 godina. Kraljevina Ajutaja je svoj vrhunac dostigla u 16. vijeku, kada se teritorija proširila na današnji Laos, Kambodžu i Mijanmar. Nekadašnja Ajutaja imala je tri glavne palate i preko 400 hramova. Povratak u Bangkok. Noćenje.

  19 DAN: BANGKOK – DOHA

  Posljednji dan u glavnom gradu Tajlanda. Kupujemo suvenire, ispijamo još neki Chang ili Singhu, osjećamo ljutinu tom yum supe, grickamo pad thai na ulici i opraštamo se od zemlje osmijeha. Večernji transfer do aerodroma.

  20 DAN: DOHA – BEOGRAD

  Let iz Bangkoka za Dohu u 02:35h. Dolazak u Dohu u 00:15h. Presijedanje na let za Beograd u 05:45h. Presijedanje na let za Beograd u 06:45h. Stižemo u Beograd u 11:15h. Kraj putovanja!

  CIJENA ARANŽMANA: od 2500 KM

  ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Avio karte sa svim taksama na relacijama: Beograd – Čang Mai, Čang Mai – Phuket, Bangkok – Beograd
  • Lokalne transfere prema planu i programu puta, između aerodroma i smeštaja, i između gradova/ostrva
  • Smještaj u guesthouseima u dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, na bazi noćenja, prema planu i programu puta (4 noćenja u Čang Maiju, 3 noćenja u Bangkoku, 5 noćenja na Puketu, 5 noćenja na Ko Panganu)
  • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Tajlandsku vizu sa jednim ulaskom (120,00 KM)
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-istorijske spomenike
  • Individualne troškove za vrijeme putovanja

  U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

  USLOVI PLAĆANJA:

  • Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 600 KM.
  • Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put.

  PRIJAVLJIVANJE:

  • Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen.
  • Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom.
  • Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.
  • Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put.
  • Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
  • Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

  Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja agencije Jungle Travel d.o.o. koje možete pročitati OVDJE.