Ako ste istinski ljubitelji ljeta i sunca, onda sigurno žudite za toplim danima i opuštenim vremenskim prilikama. Mi vam ovog puta predstavljamo šest destinacija koje su idealne za sve ljubitelje vreline – spakujte pasoš, ljetnju odeću i pravac na jug!

1. Rio De Žaneiro – Brazil

Ipanema

Ipanema

Mislite da možete podnijeti vrelinu Rija? Ovaj grad ima veoma visoke temperature, nudi vam karneval i brojne druge ezotične zabave u kojima možete uživati. Ako želite da se sklonite od akcije i gužve, posjetite Ipanemu, plažu koja je mirnija od Kopakabane, a koja vam nudi prefinjenije opcije za noćni život. Casa Mosquito, mali butik hotel odmah iznad plaže je idealno mjesto u kojrm možete odsjesti. Uživajte kao lokalac u jednom od restorana u Leblonu, interesantnoj enklavi koja se nalazi na 15 minuta od ovog hotela.

2. Ho Ši Min Siti – Vijetnam

Ho Ši Min

Ho Ši Min

Iako je period od decembra do aprila u Vijetnamu tehnički proljeće, to je defintivno najbolje vrijeme za posjetu ovoj zemlji. U tom periodu rijetko pada kiša tako da možete mirne glave uživati u svemu što ovaj grad može da ponudi. Započnite svoju avanturu od Palate nezavisnosti i Saigon Opere, a potom se zaputite prema tržnicama kako biste doživjeli pravu energiju ovog grada. Što se gastronomije tiče, najautentičniji specijaliteti se mogu kupiti na uličnim tezgama, ali, ako želite malo glamurozniji ugođaj, onda posjetite Nouir, luksuzni restoran gdje se objeduje u potpunom mraku što vam pojačava čula mirisa i ukusa. Osoblje ovog restorana je slijepo, ali to nikada ne biste pretpostavili kada vidite sa koliko vještine oni obavljaju svoj posao. Ako želite da uživate u piću poslije večere, posjetite Glow Skybar, gdje će vam barmeni smućkati najbolji koktel, dok vi uživate u panoramskom pogledu na grad.

3. Kejptaun – Južna Afrika

Kejptaun

Kejptaun

Najbolje vrijeme za uživanje u Kejptaunu je u period od januara do marta – dovoljno je toplo za uživanje u tirkiznim vodama, ali ne previse i nepodnošljivo vrelo za avanture. Kamps zaliv i okolne uvale su slikovite, sa mirnim i čistim vodama, nevjerovatno bijelim pijeskom i pozadinom u vidu dramatičnih planina. Ovdje možete posjetiti jedan od najboljih restorana svijeta, The Test Kitchen, gdje dobijate priliku da uživate u eksperimentalnim i neobičnim jelima.

4. Bali – Indonezija

Bali

Bali

Početak godine je sjajan za posjetu Baliju, kada se svi oni koji su ga posjetili u decembru vrate svojim domovima. Nemojte dozvoliti da vas činjenica da je tada kišna sezona odgovori od putovanja –kiša ovdje veoma kratko pada, a sunce je uvijek isprati. Ako odete na Bali, posjetite Seminyak i počastite se odmorom u vili sa bazenom koja je u sklopu The Oberoi odmarališta. Iako će vam biti teško da se odvojite od uređenog tropskog raja koji vam nudi ovaj hotel, taj trud će vam se isplatiti. Dok ste na Baliju, obavezno posjetite Mamasan restoran koji u ponudi ima azijsku kuhinju u veoma modernom enterijeru.

5. Lima – Peru

Lima

Lima

Suptropska klima Lime obećava prijatno vrijeme tokom čitave godine, a pored toga, Lima ima spektakularne zalaske sunca koje morate vidjeti da biste uspjeli da shvatite moć i snagu svih boja koje se prelivaju iznad Pacifika. Savjetujemo vam da zalazak sunca posmatrate iz bara ili resotrana u Mirafloresu. Posjetite Cala, moderni restoran sa terasom iznad vode, ili pak Maido koji je specijalizovan za Nikkei kuhinju, odnosno fuziju japanske i peruanske gastronomije. Kada se zasitite, prošetajte El Malekon plažom, sve dok ne stignete do Belmond Miraflores Park hotela koji ima pogled na obalu.

6. Mérida – Meksiko

Meksiko

Meksiko

Meksiko vam možda ne bi pao na pamet kao tropska destinacija za uživanje. Ipak, ako preskočite Kankun i Plaja del Karmen i posjetite Meridu, 500 godina star kolonijalni grad na sjeveru poluostrva Jukatan, sami ćete uvidjeti da ste pogriješili. Merida je kulturna prestonica Latinske Amerike i nudi vam izobilje aktivnosti u kojima možete uživati. Nezaobilazno iskustvo je večera u K’u’uk, gde možete uživati u tradicionalnoj jukatanskoj gastronomiji, sa čudesnim preokretima.