Iskija

Iskija

Iskija

Ostrvo Iskija ključa od termalne aktivnosti, a spa centar u veličanstvenom Mezzatorre Resort-u to koristi u potpunosti. Ovaj hotel sa 57 soba, smešten u borovoj šumi iznad sopstvene uvale, takođe, nudi i ekskluzivan pristup sjajnom djeliću Mediterana. Na terasi, duž puta ka moru, nalazi se i bazen sa zagrijanom morskom vodom. Mali zaliv gdje je hotel ušuškan je kamenit, savršen za ljubitelje snorklinga koji mogu da istražuju okolni morski život. Sa druge strane, gradić Forio, odmah ispred hotela, oivičen je dugim bijelim pješčanim plažama.

Monte Arđentario, Toskana

Monte Arđentario

Monte Arđentario

Ako je Monte Arđentario meka za elegantni ljetni turizam, onda je hotel Il Pellicano, smješten na litici, koji je 2015. godine proslavio svojih 50 godina, njegova svetinja. Hotel odiše glamurom 1960-ih, ali je besprekorna pažnja posvećena detaljima iz 21. veka. Hotel se nadvija nad sopstvenim privatnim djelićem fantastičnog Mediterana. Vrt, iz koga se širi opojan miris lavande i ruzmarina, zaklanja 50 soba i apartmana u šest odvojenih vila i glavnoj zgradi, gdje se nalazi i restoran ovenčan Mišelinovom zvezdicom. Tu je i opušteniji restoran na terasi kao i bar okrenut ka kobaltnom moru. U okviru hotela nalazi se i bazen sa zagrijanom morskom vodom kao i ležaljke na plaži, do kojih posetioce vodi lift, gdje mogu da uživaju u suncu i moru.

Vasto, Abruco

Vasto

Vasto

Sa svojim beskrajnim bijelim pješčanim plažama, italijanska jadranska obala zaslužuje da je istražite van Riminija i Ričionea. Kada se krene ka „peti“ poluostrva, Vasto je elegantno mjesto smješteno visoko iznad porodične plaže i solitera na jugu, i fantastičnog dijela netaknute obale prirodnog rezervata Punta Aderči na severu, gdje trošne drvene platforme za ribolov izranjaju poput nevjerovatnih skulptura iz mora.

Kapo Testa, Sardinija

Kapo Testo

Kapo Testa

Na sjevernom vrhu Sardinije, Kapo Testa je okrugao rt koji više liči na maleno ostrvo ispunjen nizom prvoklasnih mjesta za plivanje. Ovaj region je poznat po svom, vjetrom isklesanom, kamenju i stepenastima planinama u pozadini, što plažama daje dramatičnu atmosferu. Čuvena Kosta Smeralda nalazi se nešto niže prema Olbiji, ali oblast Kapo Teste, sa pogledom na Korziku, ima sasvim drugačiju atmosferu. Obližnji rizort Santa Teresa Gallura ima više energije od izvikane Smeralde, a i znatno manji udarac na novčanik. Hotel ima sopstvenu plažu, ali stenovito okruženje Kapo Testa, 3km ka zapadu, ima mnogo više karaktera, sa svojim kamenim formacijama koje podsećaju na površinu mjeseca i pijeskom zlatnih tonova.

Kia, Sardinija

Kia

Kia

Kretanje obalom jugo-zapadno od prijestonice Sardinije je pravo putovanje kroz vrijeme. Od glamura 21. veka koji se oseća u Kaljariju, preko ogromnih hemijsko-industrijskih kompleksa, dolazi se do primorskog arheološkog lokaliteta Nora, impresivnih ostataka grada koji su izgradili Feničani, a kolonizovali Kartaginjani i Rimljani. Dalje na jug dolazi se do mjesta Kia, gdje guste borove šume čine primamljivu pozadinu nizu fantastičnih plaža u lagunama koje se nastavljaju sve do južnog rta Kapo Spartivento, odakle se nailazi na uske potoke, napuštene uvale i impresivne poglede na planine. Plaže u ovom dijelu spadaju među najbolje na Sardiniji, prostrane, sa bijelim, praškast

IZVOR: www.travelmagazine.rs